Raed Arafat: Toate structurile specializate ale MAI sunt pregătite pentru intervenţie

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri, în cadrul comandamentului pentru inundaţii coordonat la Guvern de vicepremierul Liviu Dragnea, că structurile IGSU şi celelalte structuri specializate ale Ministerului de Interne sunt pregătite de intervenţie în judeţele unde există riscul unor noi inundaţii.

23 apr. 2014, 17:47
Raed Arafat: Toate structurile specializate ale MAI sunt pregătite pentru intervenţie

„Ca o dispoziţie dată de domnul viceprim-ministru Oprea, toate structurile, nu numai structurile IGSU, sunt la dispoziţie pentru a interveni acolo unde este nevoie. Solicitarea mea către colegii de la ISU pentru toate judeţele care sunt afectate: la evaluarea care s-a solicitat să se facă în următoarele două ore vă rog să participaţi şi dumneavoastră, după care, dacă s-au identificat puncte critice în care trebuie acţionat până la intrarea codului portocaliu de mâine de la ora 9,00 dimineaţă să fie această solicitare IGSU şi să fiţi pregătiţi cu forţele pe care le aveţi să interveniţi. Dacă este nevoie de sprijin pe parcursul următoarelor zile mobilizăm forţe din altă parte şi aici avem cu noi colegii de la Jandarmerie şi de la Poliţie, putem să apelăm la Ministerul Apărării”, a afirmat Raed Arafat.

El a cerut acelaşi grad de mobilizare şi în cazul în care apar situaţii imprevizibile de genul celor ce ar putea să se producă în urma unor ploi abundente de scurtă durată, potrivit atenţionărilor emise de ANM.

Citeşte şi Dragnea, către prefecţi: Transmiteţi planurile de acţiune pentru zonele unde inundaţiile pot reveni

„Mai e o rugăminte: să fiţi pregătiţi în cazul în care apare necesitatea evacuării. Ştiu că a fost dificil şi în perioada trecută şi oamenii au refuzat. Totuşi, în cazul în care se schimbă în cod roşu oricare zonă sau apare necesitatea evacuării să fim pregătiţi pentru evacuarea oamenilor şi pentru mutarea lor în spaţii adecvate pentru adăpostirea lor până la limitarea situaţiei în care ne aflăm”, a spus Arafat.

El le-a spus şi prefecţilor din judeţele expuse riscului de inundaţii să meargă în teritoriu şi să constate la faţa locului care este situaţia.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri o serie de avertizări cod galben şi cod portocaliu ce vizează, începând de miercuri după-amiază, 11 bazine hidrografice.

Citeşte şi ANM: Codul galben de PLOI ABUNDENTE va fi prelungit