Raed Arafat vine cu PROMISIUNI pentru români! Valul 4 nu mai aduce carantină națională

Raed Arafat a declarat că ţara noastrănu va ajunge la o carantină naţională în valul al patrulea al pandemiei pentru că acum sunt alte mecanisme, dar şi cinci milioane de persoane vaccinate.

05 aug. 2021, 16:27
Raed Arafat vine cu PROMISIUNI pentru români! Valul 4 nu mai aduce carantină națională

Raed Arafat vine cu PROMISIUNI pentru români! Şeful DSU a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, dacă în valul patru ar putea exista o nouă carantină, aşa cum a fost atunci când a apărut virusul.

Raed Arafat vine cu PROMISIUNI pentru români! Valul 4 nu mai aduce carantină națională

„Nu, pentru că avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală. Deci nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a afirmat Arafat.

De altfel, Raed Arafat a anunţat în cadrul unei conferiţe de presă că noul an şcolar va începe din 13 septembrie în condiţii de normalitate. De asemenea, şeful DSU i-a îndemnat pe români să se vaccineze pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Deşi trendul infectărilor este unul crescător în România, Raed Arafat anunţă începerea şcolilor în condiţii de normalitate.

Citeşte şi: Raed Arafat simplifică obținerea avizului de securitate în cazul incendiilor: „Se vor putea desfăşura mult mai uşor, fără să facem rabat la siguranţă”
„Întoarcerea la scoala este planificata in conditii de normalitate. Analiza procentelor de incidenta o sa arate care sunt riscurile si care sunt soluţiile pentru a reduce riscul cat mai mult în şcolile respective”, a declarat şeful DSU în cadrul unei conferinţe de presă.

Arafat i-a îndemnat pe părinţi să-şi vaccineze copiii, pentru a evita ca aceştia să ducă virusul acasă.

„Vaccinarea este pentru a proteja copiii care merg acasă și pot da mai departe virusul. Sunt studii și există țări care au stopat vaccinarea copiilor și au reluat-o. Copiii merg acasă și dau virusul mai departe, către membri de familie care nu sunt vaccinați sau au probleme de sănătate”, a declarat Arafat.

Citeşte şi: Ce măsuri se relaxează de la 1 iunie. Florin Cîțu și Raed Arafat, anunț de ultim moment! Care sunt noile condiții pentru participarea la evenimentele private


loading...