Raed Arafat vrea educarea copiilor pentru a dezvolta gândirea critică: ”Pandemia a fost exemplul cel mai perfect pentru cum putem ucide oameni prin dezinformare”

Raed Arafat este de părere că ar fi benefică educația timpurie a copiilor, din clasele primare, pentru a dezvolta gândirea critică. Șeful DSU dă exemplu pandemiei COVID-19. ”Pandemia a fost exemplul cel mai perfect pentru cum putem ucide oameni prin dezinformare”, a spus Arafat.

25 oct. 2023, 14:35
Raed Arafat vrea educarea copiilor pentru a dezvolta gândirea critică: ”Pandemia a fost exemplul cel mai perfect pentru cum putem ucide oameni prin dezinformare”

Șeful DSU Raed Arafat spune că pandemia de COVID-19 ”a fost exemplul cel mai perfect pentru cum putem ucide oameni prin dezinformare” și că acesta ar fi un motiv pentru care elevii ar trebui educați din școală pentru a dezvolta o gândire critică.

„Dacă luăm dezinformarea în domeniul sănătății, pandemia a fost exemplul cel mai perfect pentru cum putem ucide oameni prin dezinformare. În al patrulea val, cam 90% din decedați, conform statisticilor noastre, 90% din cei care au intrat în secțiile de Terapie Intensivă erau nevaccinați, peste 20.000 de decese în două luni în valul patru, un val prin care puteam să trecem prin el fără absolut nicio presiune, dacă aveam mai multe persoane protejate și imunizate prin vaccinări. Și totuși, chiar și în timpul valului 4, când noi urlam chiar în conferințe de presă despre situație, încă cântăreți, croitorese dezbăteau despre vaccinare și despre sistemul sanitar și despre pandemie la unele televiziuni, fără să generalizez și toată ziua, toată noaptea de fapt, 3-4 ore le auzeam punctele lor de vedere. (…)

Citește și: Focar de COVID-19 la Spitalul de Copii din Timișoara. Aproape 10.000 de noi cazuri de coronavirus în ultima săptămână în România

E o goană după rating, e o goană după breaking news, e o goană după bani, este o goană după transmiterea unor impresii despre care inclusiv cei care le transmit știu că nu sunt adevărate. (…) Toată lumea zice că social media a fost modul în care s-a transmis fake news în România. Nu, social media a fost una din metode. Îmi pare foarte rău, dar o parte din mainstream media a participat la răspândirea fake newss-ului în România”, a afirmat secretarul de stat Raed Arafat, citat de G4media.ro.

Citește și: Aproape 15.000 de cazuri COVID-19 în România în ultima săptămână. Jurma: Este o creștere de 32,4%. Vârful va depăși 30.000 de cazuri noi la mijlocul lui octombrie

Șeful DSU a precizat că a fost publicat un studiu recent al Royal Society despre măsurile non-farmaceutice (masca, reducerea numărului de persoane la interior etc.) și impactul lor, iar concluzia a fost că măsurile non-farmaceutice împreună au avut un impact major în reducerea răspândirii pandemiei și a virusului.

Arafat a menționat că nu există „o soluție magică imediată” pentru a reduce impactul dezinformării.