Rafael Nadal, a 12-a oară în finală la Roland Garros. Regele zgurii l-a învins în trei seturi pe Roger Federer

Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-a învins, vineri, cu scorul de 6-3, 6-4, 6-2, pe elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, calificându-se pentru a 12-a oară în finala turneului de la Roland Garros. Totodată, a fost a 92-a victorie din 94 de meciuri jucate de Nadal la Internaţionalele de Tenis ale Franţei. 76 din aceste victorii le-a obţinut cu 3-0 la seturi.

07 iun. 2019, 13:24
Rafael Nadal, a 12-a oară în finală la Roland Garros. Regele zgurii l-a învins în trei seturi pe Roger Federer

Rafael Nadal s-a impus după un meci de două ore şi 25 de minute, câştigând partida cu numărul 24 din cele 39 jucate cu Federer (14-2 pe zgură). Tenismenul spaniol a pus astfel capăt unei serii de cinci succese consecutive reuşite de Federer în înâlnirile lor directe, începând din 2015.

Calitatea meciului de vineri a fost în mod semnificativ afectată de vântul puternic, care în mai multe rânduri a ridicat zgura în aer, deranjându-i pe cei doi protagonişti.

În ultimul act, Nadal, deţinătorul trofeului şi de 11 ori câştigător pe zgura pariziană, va evolua cu învingătorul dintre sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, şi austriacul Dominc Thiem, locul 4 ATP.