Rafael Nadal câştigă Australian Open şi îi depăşeşte la numărul de Grand Slamuri, 21, pe Djokovic şi Federer

Rafael Nadal a triumfat duminică la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 şi a devenit primul jucător din lume cu 21 de titluri majore în palmares.

30 ian. 2022, 16:44
Rafael Nadal câştigă Australian Open şi îi depăşeşte la numărul de Grand Slamuri, 21, pe Djokovic şi Federer

În vârstă de 35 de ani, Rafael Nadal a făcut duminică un pas important în încercarea sa de a deveni cel mai bun jucător din istorie, după una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria finalelor de Grand Slam. După ce a pierdut primul set fără drept de apel, 2-6, Nadal a făcut un al doilea set mai bun, dar a pierdut la tie-break (5-7). Din setul al treilea spaniolul parcă a renăscut, lucru punctat şi de Daniil Medvedev în discursul de după meci, şi a egalat pe tabelă prin două scoruri identice (6-4, 6-4).

Rafael Nadal a făcut primul break în setul decisiv şi s-a distanţat la 4-2, dar rusul Medvedev a egalat la 5, doar pentru ca spaniolul să facă al doilea break la 6-5, apoi şi-a câştigat serviciul şi a pus punct unei finale istorice, care a durat 5 ore şi 24 de minute, a doua cea mai lungă finală de Grand Slam din istorie.

Nadal, care a avut un an 2021 plin de probleme de sănătate, a profitat de absenţa controversată a liderului mondial Novak Djokovic şi a preluat conducerea la numărul de Grand Slamuri câştigate, cu 21, în timp de Nole şi Federer au câte 20. Următorul turneu de Mare Slam este Roland Garros, unde spaniolul s-a impus de 13 ori în carieră.

Citeşte şi: Emma Răducanu trece prin clipe de coşmar: „Sunt îngrozită să ies din casă!”