Rafael Nadal, despre evenimentele din Catalonia. „Inima mea a sângerat toată ziua!”

Rafael Nadal, nr. 1 ATP, a vorbit, luni, despre subiectul momentului în Spania, cu ocazia unei conferinţe de presă din cadrul turneului ATP 500 de la Beijing.

02 oct. 2017, 14:03
Rafael Nadal, despre evenimentele din Catalonia. „Inima mea a sângerat toată ziua!”

Rafael Nadal, 31 de ani, s-a născut la Manacor (Insula Mallorca din arhipelagul Insulelor Balelare) şi vorbeşte catalana.

REZULTATE REFERENDUM CATALONIA: Liderul catalan Carles Puigdemont afirmă că regiunea şi-a câştigat dreptul la independenţă

„Îmi vine să plâng când văd o ţară în care ştiam cum să coexistăm şi cum să fim un exemplu pentru întreaga lume a ajuns într-o astfel de situaţie. Cred că ne prezentăm într-o manieră negativă. Este un moment trist, inima mea a sângerat toată ziua”, a declarat Rafael Nadal.

„De aici, de la distanţă, văd lucrurile altfel. Am trăit multe momente importante în Catalonia. Mă surprinde să văd societatea atât de radicalizată şi mă doare, totodată”, a mai spus Nadal la conferinţa de presă, citat de AFP.

Rafael Nadal şi-a exprimat dezaprobarea în legătură cu organizarea referendumului încă de săptămâna trecută. Jucătorul cu titluri de Mare Şlem în palmares a declarat că „legea este lege şi trebuie respectată”, iar referendumul nici nu ar trebui să aibă loc.

Miguel-Angel Nadal, unchiul lui Rafael Nadal, a fost un jucător emblematic al lui FC Barcelona, între 1991 şi 1999.