Rafael Nadal, discurs incredibil, care ar trebui predat în toate şcolile. Campionul vorbeşte despre antrenamentul minţii

Cotidianul spaniol Marca a publicat azi o scurtă înregistrare de la conferința de presă a lui Rafael Nadal, după victoria obţinută în fața lui Novak Djokovic, în finala de la Roma. "Incredibilul discurs al lui Nadal, care ar trebui predat în toate școlile", au titrat ibericii, care au subliniat "reacția magnifică în momentul în care a fost întrebat de un reporter despre cum poți lucra la factorul mental".

22 mai 2019, 13:43
Rafael Nadal, discurs incredibil, care ar trebui predat în toate şcolile. Campionul vorbeşte despre antrenamentul minţii

Reporter: Salut, Rafa! Ai spus că ai stat bine atât fizic, cât și psihic. Vreau să te întreb cum te pregătești mental, cum îți antrenezi mintea să fii concentrat la acest nivel?

Rafa Nadal: Lucrezi la mental atunci când mergi pe teren în fiecare zi și nu te plângi atunci când joci slab, când ai probleme, când ai dureri. Adopți atitudinea corectă, îți iei fața potrivită și nu ești negativist în privința problemelor pe care le ai – dacă joci prost sau dacă ai probleme fizice.

Ieși în fiecare zi pe teren cu pasiunea de a continua să exersezi, să muncești. Asta înseamnă să lucrezi cu psihicul. E ceva ce am făcut în întreaga mea carieră. Nu am fost frustrat atunci când lucrurile nu au mers bine, n-am fost negativist. De aceea mereu am avut șansa să revin în top. Iată-mă aici, un nou titlu important, un nou moment important.