Răfuială în stradă, cu baraj în trafic şi topoare în mână, în faţa casei fostului primar din Slatina

Incidente grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice s-au petrecut duminică, în plină zi, în comuna Slatina, în apropiere de mănăstirea din localitate, în faţa casei fostului primar Ilie Gherman.

18 iun. 2019, 12:19
Răfuială în stradă, cu baraj în trafic şi topoare în mână, în faţa casei fostului primar din Slatina

Mai mulţi indivizi, din care unul cu un topor cu coadă lungă în mână, au instituit un soi de blocaj în trafic, cu două maşini, din care una a fost plasată de-a latul drumului, scrie monitorulsv.ro. În imaginile surprinse de un martor apar patru bărbaţi, printre ei şi fostul primar Ilie Gherman. Cel puţin în imagini, acesta din urmă pare a încerca să îl oprească pe cel care are toporul în mână.

Citeşte şi Ilie Năstase renunţă. Anunţ neaşteptat al marelui tenisman, „E timpul să mă retrag definitiv”

Vizaţi de răfuiala în stradă au fost Ştefan Gherman, fratele actualului primar, şi Vasile Pîrlac, ambii oameni de afaceri locali. Cei doi se deplasau cu maşinile prin zonă, alături de membri ai familiilor lor, şi aveau de trecut prin zona respectivă.

Cei doi au fost luaţi în colimator de cei aflaţi în faţa casei fostului primar, problemele conflictuale fiind mai vechi.

Vasile Pîrlac ne-a declarat că se afla în a doua maşină ajunsă la faţa locului, prima fiind cea a asociatului său, Ştefan Gherman, care a fost principalul vizat de răfuială.

„Am dat maşinile în marşarier, am sunat la 112 şi am apucat să surprind câteva imagini. Asociatul meu a fost la un pas să fie smuls din maşină, i-au provocat distrugeri la maşină, e un dezastru ce se întâmplă la Slatina”, a declarat Vasile Pîrlac. Acesta spune că i-a recunoscut printre cei care au vrut să blocheze drumul pe unul dintre fiii lui Ilie Gherman şi pe doi veri ai acestuia.

Vasile Pîrlac şi Ştefan Gherman acuză că Ilie Gherman este în spatele tuturor violenţelor care îi vizează în ultima perioadă de timp.

La locul incidentului au ajuns duminică poliţişti de la Secţia Rurală Mălini şi criminalişti de la Poliţia municipiului Fălticeni, care au ridicat o serie de probe de la faţa locului.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că în acest dosar colegii săi au demarat cercetări pentru infracţiunile de distrugere şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Rolul lui Ilie Gherman, fostul primar din Slatina, nu este stabilit clar în această poveste.

Vechi conflict între familiile Gherman de la Slatina, care s-au duelat inclusiv pentru primărie

Conflictul este mai vechi şi ar pleca chiar de la alegerile locale din 2016, când Ilie Gherman a pierdut la o diferenţă de câteva voturi în faţa lui Vasile Vlăduţ Gherman, care este fratele celui vizat de atacul de acum două zile.

După alegerile din 2016, Ilie Gherman s-a ales şi cu un dosar penal, fiind trimis în judecată pentru că a mutat din pix 11 persoane din Valea Moldovei la Slatina, pentru a-l putea vota la alegerile locale. Frauda nu l-a ajutat pe Ilie Gherman să obţină un nou mandat, deşi având în vedere echilibrul fiecare vot a contat. Contracandidatul său, Vasile Vlăduţ Gherman, a câştigat alegerile la o diferenţă mai mică de zece voturi.

În acest dosar, Ilie Gherman este judecat de magistraţii de la Botoşani, după ce Judecătoria Fălticeni şi-a declinat competenţa. Ilie Gherman are deja o condamnare la 2 ani de închisoare, suspendată sub supraveghere, pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de refuzul edilului de a demara procedurile pentru plata lefurilor a 59 de profesori.