Raicu (PDL): Dimineaţă, Piedone ne-a asigurat că nu se duce la USL, apoi l-am văzut alături de Ponta

Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei, a declarat pentru RTV.NET că PDL avea de două zile semnale că Piedone se întoarce în PC, însă acesta le-a negat veridicitatea chiar cu câteva ore înainte de conferinţa comună cu Ponta şi Constantin.

30 mart. 2012, 10:15
Raicu (PDL): Dimineaţă, Piedone ne-a asigurat că nu se duce la USL, apoi l-am văzut alături de Ponta

Mircea Raicu a precizat că de două zile democrat-liberalii ştiau de existenţa unor presiuni făcute de către USL asupra lui Piedone. „Am crezut totuşi că o să reziste la presiunile făcute„, a spus Raicu.

Piedone nu a informat nici UNPR şi nici PDL despre decizia luată. „De dimineaţă ne-a asigurat că nu se duce la USL, apoi l-am văzut la televizor alături de Ponta”, a spus Raicu.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, se întoarce în USL. El va candida din partea Uniunii pentru un nou mandat de edil la Sectorul 4. „Nu i-am trădat şi nu-i trădez pe cetăţenii sectorului 4”, a declarat Piedone, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de preşedintele PSD, Victor Ponta şi preşedintele PC, Daniel Constantin.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, fost membru PC, dar care trecuse la UNPR, va candida din partea USL pentru un nou mandat, conform anunţului făcut, vineri, de liderul PSD Victor Ponta.

Piedone a respins orice acuză de trădare anterioară faţă de PC. „Cum să îl trădez, dacă partidul respectiv m-a făcut primarul sectorului 4?”, a declarat Piedone. „Eu am fost tot timpul membru PC”, a adăugat acesta.

Preşedintele PC, Daniel Constantin susţine că decizia edilului de a candida pentru USL a fost luată în urma unei simple discuţii. „Nu a fost niciun efort de durată pentru a-l convinge, a fost o simplă discuţie”, a declarat Constantin.

La rândul său, Ponta a spus că Piedone se bucură de sprijinul celor trei partide din opoziţiei, reunite sub umbrela USL. „Vom face tot ce ne stă în putinţă ca orice ales local ce decide să candideze din partea USL să fie apărat de orice abuz al instituţiilor statului”, a spus Ponta.