Raid aerian al coaliţiei arabe în Yemen. Cel puţin 30 de morţi din rândul rebelilor şiiţi şi al civililor

Publicat: Sâmbătă, 27 Februarie 2016 17:35 // Actualizat: Sâmbătă, 27 Februarie 2016 17:44 // Sursa: romaniatv.net

Cel puțin 30 de persoane, civili și rebeli șiiți, au fost ucise sâmbătă într-un raid aerian efectuat împotriva unei piețe la nord-est de capitala Sanaa de către aviația coaliției condusă de Arabia Saudită, au anunțat martori.

Lovitura a vizat trei vehicule care transportau rebeli și care intrau într-o piață din orașul Naqil ben Ghaylan, a anunțat o sursă tribală.

Potrivit agenției Saba, controlată de rebeli, 60 de civili au fost uciși în atac, nefiind semnalate pierderi în rândul rebelilor.

Citeşte şi Coaliţia arabă a trimis arme combatanţilor proguvernamentali din Yemen

Orașul Naqil ben Ghaylan face parte din regiunea Nehm, unde forțele proguvernamentale, susținute de coaliția arabă, avansează împotriva rebelilor, cu intenția de a se îndrepta spre capitala Sanaa, care este controlată din septembrie 2014 de rebelii șiiți Houthi care dețin controlul și în alte regiuni ale țării.

Coaliția condusă de Riad a intervenit în urmă cu aproape un an în ajutorul guvernului yemenit, care a fost nevoit să părăsească orașul Sanaa.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coaliţie arabă raid rebeli şiiţi houti Riad Yemen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 feb 20:13
...împotriva unei piețe la nord-est de capitala Sanaa de către aviația coaliției condusă de Arabia Saudită, au anunțat martori. Citește mai departe… ...
27 feb 17:59
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H