Raid aerian al Israelului asupra unui depozit de arme în Siria

Forțele aeriene israeliene au bombardat miercuri seara un depozit de arme în Siria, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), în timp ce statul israelian și-a înmulțit în ultimele săptămâni acest tip de incursiuni, relatează AFP.

02 nov. 2017, 05:20
Raid aerian al Israelului asupra unui depozit de arme în Siria

Nu se știe deocamdată dacă depozitul de arme vizat în provincia centrală Homs aparține regimului președintelui Bashar al-Assad sau aliatului libanez al acestuia, mișcarea șiită Hezbollah, precizează OSDO, o organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

„Avioane israeliene au lansat rachete asupra unui depozit în zona industrială Hisyah, la sud de orașul Homs”, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Televiziunea publică siriană a informat despre o „agresiune” a aviației israeliene împotriva regiunii din Hisyah, precizând că armata siriană a „ripostat”.

Israelul și Siria, două țări vecine, sunt tehnic în continuare în stare de război. Israelul ocupă din 1967 circa 1.200 km2 din Platoul Golan, pe care le-a anexat, o decizie nerecunoscută de comunitatea internațională. Aproximativ 510 km2 rămân sub control sirian.

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a efectuat mai multe raiduri împotriva Hezbollah sau a armatei siriene.

La 22 septembrie, Israelul a efectuat lovituri aeriene împotriva unui depozit de arme al Hezbollah în apropiere de aeroportul din Damasc, potrivit OSDO.

O lună mai târziu, armata israeliană a anunțat, de asemenea, că a bombardat pozițiile militare ale regimului în Siria, ca ripostă la căderea mai multor obuze de pe teritoriul țării vecine pe teritoriul ocupat din Platoul Golan.