Raid masiv anticorupţie în Arabia Saudită: Au fost arestate zeci de capete încoronate şi miniştri

Zece prinți și zeci de foști miniștri au fost arestați sâmbătă în Arabia Saudită la decizia unei comisii anticorupție, a anunțat canalul de televiziune prin satelit Al-Arabiya, cu capital saudit, relatează AFP.

05 nov. 2017, 06:38
Raid masiv anticorupţie în Arabia Saudită: Au fost arestate zeci de capete încoronate şi miniştri

„Zece prinți și zeci de foști miniștri arestați în Arabia Saudită”, a scris pe Twitter canalul care nu a citat sursele sale. Informația nu a putut fi confirmată oficial deocamdată.

Reţinerile au survenit la câteva ore după ce noul comitet condus de prinţul încoronat Mohammed bin Salman a fost arestat în urma unui decret regal.  Numele celor vizaţi de aceste măsuri nu au fost dezvăluite.

Potrivit bbc.com, Prinţul Mohammed a luat măsuri pentru consolidarea puterii sale şi urmăreşte şi un amplu program de reformă.

Potrivit postului saudit Al-Arabya ar fi fost iniţiate investigaţii noi privind inundaţiile din 2009, din Jeddah şi epidemia virusului MERS care a izbucnirt în Arabia Saudită în 2012, potrivit bbc.com. 

Noul comitet anticorupţie are puterea de a emite mandate de arestare şi ordine de interdicţie a călătoriilor în afara ţării, potrivit agenţiei de stat Saudi Press.