Raiduri aeriene împotriva unui spital din Siria. Cel puţin 14 morţi, printre care şi un copil

Cel puţin 14 persoane, între care un copil, au fost ucise luni în urma unor lovituri aeriene, aparent efectuate de avioane rusești, împotriva unui spital susținut de Medici fără Frontiere  în nordul Siriei, a anunțat organizația neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului, relatează AFP.

15 feb. 2016, 10:29
Raiduri aeriene împotriva unui spital din Siria. Cel puţin 14 morţi, printre care şi un copil

UPDATE: Un spital pentru copii, o şcoală şi mai multe locuri din oraşul sirian Azaz au fost bombardate, în urma atacului murind 14 persoane, potrivit unui prim bilanţ, au declarat un medic şi doi locuitori, citaţi de Le Figaro online.

„O clădire care adăpostea spitalul susținut de MSF a fost complet distrusă luni de aviația, se pare, rusă, la Hadiye, o localitate situată la sud de Maaret al-Noomane”, afirmă OSDO, care are sediul la Londra, dar dispune de o rețea de informatori pe întreg teritoriul Siriei. Raidurile au făcut „zeci de răniți”, mai adaugă organizația.

Un purtător de cuvânt al OSDO la Paris a confirmat că „spitalul sprijinit de MSF a fost ținta unor bombardamente aeriene” în regiunea Maaret al-Noomane, la 280 km nord de Damasc. El nu a fost însă în măsură să ofere un bilanț exact al victimelor.

Organizația Medici fără Frontiere susține circa 150 de spitale în Siria.

Citeşte şi: Conferinţa de la Munchen: Acord în privind încetarea ostilităţilor din Siria. Rusia trebuie să oprească bombardamentele

Aceste noi bombardamente intervin în condițiile în care țările implicate în conflictul din Siria au convenit la sfârșitul săptămânii trecute asupra unui armistițiu, care ar urma să fie pus în aplicare în mai puțin de o săptămână.