Raiduri aeriene ruse luni dimineaţa: Cel puţin 53 de civili ucişi, între care 21 de copii

Cel puțin 53 de civili, între care 21 de copii, au fost uciși duminică în Siria în atacuri ale aviației ruse asupra unui sat controlat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), în estul țării, a anunțat, într-un nou bilanț, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

27 nov. 2017, 04:38
Raiduri aeriene ruse luni dimineaţa: Cel puţin 53 de civili ucişi, între care 21 de copii

Raidurile aeriene, efectuate în zori, au lovit „clădiri rezidențiale” din localitatea Al-Chafah, pe malul de est al fluviului Eufrat, în provincia Deir Ezzor, unde aviația rusă susține o ofensivă a regimului de la Damasc pentru a prelua controlul în teritorii aflate încă sub controlul jihadiștilor, menționează OSDO.

Într-o precedentă informare, aceeași organizație indicase un număr de 34 civili morți, dintre care 15 copii.

„Bilanțul a crescut după îndepărtarea molozului în cursul unei lungi zile de operațiuni de salvare”, a declarat, în cursul serii, pentru AFP, directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Raidurile aeriene s-au soldat totodată cu 18 răniți, a mai spus acesta.

După o ascensiune în 2014 și cucerirea unor vaste teritorii în Siria și Irak, SI s-a retras în ultimele sale redute de la granița din aceste două țări.

Declanșat în 2011, după reprimarea demonstrațiilor pașnice împotriva regimului de la Damasc, conflictul din Siria a devenit mai complex pe parcursul anilor, cu implicarea unor țări străine și a grupărilor jihadiste, pe un teritoriu din ce în ce mai fragmentat.


loading...