Raiduri ale aviaţiei ruse în Siria. Sunt cel puţin opt morţi, între care cinci copii

Cel puţin opt civili, între care cinci copii, au fost ucişi marţi în raiduri ale aviaţiei ruse într-un sat din nord-vestul Siriei în care se află persoane strămutate, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

24 dec. 2019, 13:31
Raiduri ale aviaţiei ruse în Siria. Sunt cel puţin opt morţi, între care cinci copii

Potrivit ONG-ului, atacurile au vizat satul Joubass, la marginea localităţii Saraqeb, în sudul provinciei Idleb, fiind ucişi civili care se refugiaseră într-o şcoală şi împrejurimi.

Începând cu 16 decembrie, forţele regimului, susţinute de aviaţia rusă, şi-au intensificat bombardamentele în această regiune, în timp ce la sol au avut loc confruntări violente cu grupuri jihadiste şi rebele.

Începând de joi, forţele regimului sirian au preluat controlul în 46 de sate din zonă, potrivit OSDO, şi acum se apropie de un oraş cheie în sudul regiunii Idleb, informează Agerpres.

„Forţele regimului sunt acum la patru kilometri de Maarat al-Numan”, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

În cinci zile, luptele s-au soldat cu aproape 260 de morţi în ambele tabere, între care 110 membri ai forţelor pro-regim şi 148 de jihadişti şi rebeli, potrivit OSDO.