Raiduri violente în Siria, cel puţin 27 de civili au fost ucişi de bombe

Cel puţin 27 de civili au murit sâmbătă din cauza bombardamentelor regimului sirian asupra cartierelor controlate de rebeli din oraşul Alep, în cea de-a cincea zi de ofensivă a armatei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Le Figaro.

19 nov. 2016, 16:07
Raiduri violente în Siria, cel puţin 27 de civili au fost ucişi de bombe

Toate spitalele din partea de est a oraşului sirian Alep ocupată de rebeli sunt nefuncţionale după mai multe zile de raiduri aeriene, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică, însă o organizaţie a anunţat că unele îşi desfăşoară încă activitatea, relatează Reuters online.

„Aproape niciun cartier din estul oraşului Alep nu a fost ocolit de bombardamentele regimului astăzi”, a anunţat directorul OSDO.

„Distrugerea infrastructurii necesară supravieţuirii îi lasă pe cei asediaţi, curajoşi, inclusiv copii şi persoane în vârstă, fără servicii medicale care salvează vieţi, lăsându-i să moară”, potrivit unui comunicat trimis către Reuters de către un oficial al opoziţiei.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat însă că unele spitale funcţionează în zonele asediate din Alep, însă mulţi locuitori se tem să mai apeleze la serviciile acestora din cauza bombardamentelor