Raiffeisen Bank, sub amenințarea Statelor Unite ale Americii pentru operațiunile din Rusia. Sancțiuni dure pentru colosul bancar

Trezoreria Statelor Unite a avertizat Raiffeisen Bank că riscă să fie eliminată din sistemul financiar american dacă va continua să opereze în Rusia.

10 mart. 2024, 13:00
Raiffeisen Bank, sub amenințarea Statelor Unite ale Americii pentru operațiunile din Rusia. Sancțiuni dure pentru colosul bancar
Trezoreria SUA amenință Raiffeisen Bank International

Potrivit portalului EUobserver, Trezoreria Statelor Unite a avertizat Raiffeisen Bank International (RBI) că riscă să fie eliminată din sistemul financiar american dacă continuă să opereze în Federația Rusă, ajutând astfel, potrivit Washingtonului, armata rusă.

Citește și: Garry Kasparov, declarat terorist de Rusia. Marele şahist riscă cinci ani de închisoare, ce mesaj i-a transmis lui Vladimir Putin

Oficialul Departamentului Trezoreriei SUA, Anna Morries, a discutat joi și vineri acest subiect la Viena cu reprezentanții guvernului austriac și ai comducerii Raiffeisen.

RBI a declarat portalului în acest sens că „în principiu, nu comentează public discuțiile cu oficialii guvernamentali”.

Citește și: Dmitri Medvedev a ținut un discurs cu o hartă în spatele său, în care România s-ar învecina cu Rusia și ar avea teritorii din Ucraina. ”Voi spune un lucru amar”

Rariffeisenbank operează în Rusia din 1996 și este o subsidiară a Raiffeisen Bank International AG, unul dintre cele mai mari grupuri bancare austriece.

Raiffeisenbank ocupă locul 10 la capitolul active în rândul instituțiilor de credit rusești.