Raiffeisen relochează sute de angajaţi la Braşov şi se pregăteşte de concedieri

Mai mulţi angajaţi ai Raiffeisen Bank România vor fi mutaţi de la Bucureşti la Braşov şi, în plus, banca va recurge la noi concedieri în acest an, potrivit unui angajat al Raiffeisen Bank, care a refuzat să-i fie dezvăluită identitatea. Ce spune banca.

16 feb. 2012, 11:44
Raiffeisen relochează sute de angajaţi la Braşov şi se pregăteşte de concedieri

Sindicatul din bancă a avut deja discuţii cu patronatul pe această temă şi le-a transmis angajaţilor băncii, într-o scrisoare, că mai mult posturi vor fi relocate şi, în plus, se va recurge şi la disponibilizări. “În anul 2012, se vor restructura circa 100 de poziţii la Administraţia Centrală, urmând ca acestea să funcţioneze la Centrul Operaţional Braşov, mutare ce se va efectua eşalonat pe parcursul anului. Salariații din posturile vizate vor fi anunţaţi cu minim 3 luni înainte. Diferit de cele 100 de posturi mutate la Braşov, vor mai fi reduceri de personal în special pe zona de credite persoane fizice, motivate de reducerea volumului de activitate” se arată în scrisoarea sindicatului către angajaţi.

Sindicatul spune că va negocia cu conducerea băncii volumul plăţilor compensatorii pentru cei care vor fi concediaţi şi că va anunţa salariaţii asupra rezultatului.

Angajatul spune însă că numărul celor care vor fi transferaţi la Braşov va fi mult mai mare, vorbind despre 600 de persoane, primele departamente vizate fiind cele de Analiza Credite, Administrare Credite, Colectare, Restructurare Credite. Mutarea se va face în perioada mai-septmebrie. De asemenea, el mai spune că doar pentru concedierile din anul 2011 sunt stipulate plăţi compensatorii de 1-5 salarii, pentru concedierile din anii următori nu a fost încă decisă valoarea compensaţiilor.

RTV.NET a solicitat conducerii băncii lămuriri legate de numărul celor care vor fi relocaţi şi de numărul persoanelor care vor fi disponibilizate în acest an, precum şi valoarea plăţilor compensatorii acordate. Vă prezentăm, integral, răspunsul reprezentanţilor Raiffeisen:

„Raiffeisen Bank analizeaza permanent posibilitati de eficientizare a activitatii, printre care simplificari de fluxuri si proceduri, automatizari, standardizari. Sunt in principal doua scopuri pentru care facem aceste lucruri: reducerea costurilor operationale si imbunatatirea modului in care deservim clientii. In Brasov avem din 2010 un centru operational, in prezent cu o capacitate de peste 60 de salariati.

In ceea ce priveste numarul total de salariati, cel mai probabil vom incheia anul cu un numar mai mic decat la sfarsitul anului trecut, atat datorita eficientizarii proceselor, cat si, pentru unele activitati, din cauza reducerii volumelor. Pentru aceste situatii, exista prevederi specifice in contractul colectiv de munca, negociat anual cu sindicatul”

Raiffeisen era, după primele nouă luni ale anului trecut, a patra bancă din România, după active.