Raliul Dakar 2021. Românul Emanuel Gyenes, lider la clasa Malle Moto. În etapa de luni a încheiat pe locul 35

Spaniolul Joan Barreda Bort (Honda) a preluat conducerea în clasamentul general al Raliului Dakar 2021, la categoria moto, după ce a reuşit să se impună luni în etapa a doua a cursei, desfăşurată între Bisha şi Wadi Ad-Dawsir (Arabia Saudită), în care românul Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 35.

04 ian. 2021, 17:07
Raliul Dakar 2021. Românul Emanuel Gyenes, lider la clasa Malle Moto. În etapa de luni a încheiat pe locul 35

Joan Barreda a fost cronometrat pe cei 457 km de probe speciale în 4 h 17 min 56 sec, devansându-l cu 6 min 23 sec pe americanul Ricky Brabec, deţinătorul titlului şi coechipierul său de la echipa Honda, care a încheiat etapa pe locul secund, şi cu 6 min 37 sec pe Ross Branch (Botswana/Yamaha), clasat pe poziţia a treia, potrivit site-ului competiţiei. Emanuel Gyenes, care concurează pe o motocicletă KTM, a încheiat etapa pe locul 35, la 39 min 23 sec de învingător, aflându-se acum cea de-a 32-a poziţie în ierarhia generală, la 01 h 09 min 42 sec de lider.

La Original by Motul – Malle Moto, concurenţilor ce nu beneficiază de echipaj de asistenţă, Gyenes a terminat etapa pe locul 3, dar avea un avans de aproape 3 minute, ceea ce i-a fost de folos în păstrarea primului loc în clasamentul general al acestei secţiuni şi după a doua etapă, cea de luni. În clasamentul Malle Moto, românul a fost devansat în această etapă de lituanianul Arunas Gelazninkas, cu 1 minut şi 11 secunde, şi de italianul Maurizio Gerini, cu 41 de
secunde.

În clasamentul general la moto Gyenes a urcat de pe 36 pe 32, iar la categoria Original by Motul – Malle Moto se află în continuare pe prima poziţie, la 3 minute şi 43 de secunde în faţa celui de al doilea clasat, lituanianul Arunas Gelazninkas.

Citeşte şi Raliul Dakar face victime şi după încheierea lui. Un motociclist a murit vineri, în Olanda

La clasa auto, etapa a doua a fost câştigată de Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Matthieu Baumel (Franţa), de la Toyota Gazoo Racing, urmaţi de Stephane Peterhansel şi Edouard Boulanger (Franţa) şi de Carlos Sainz şi Lucas Cruz (Spania), ambele echipaje concurând pentru X-Raid Mini JCW Team. Stephane Peterhansel şi Edouard Boulanger conduc în clasamentul general la auto, urmaţi la 6 minute, 37 secunde de Carlos Sainz şi Lucas Cruz şi pe 3 de Nasser Al-Attiyah şi Matthieu Baumel, la 9 minute şi 14 secunde distanţă.

Marţi este programată etapa a treia a Raliului Dakar, cu startul şi sosirea la Wadi Ad-Dawasi, în lungime totală de 630 km, dintre care 403 km cronometraţi.