Ralph Carney, saxofonistul care a colaborat cu Tom Waits şi The Black Keys, a murit la vârsta de 61 de ani

Saxofonistul Ralph Carney, colaborator al lui Tom Waits, a murit la vârsta de 61 de ani, a confirmat nepotul său, Patrick Carney, toboşarul trupei The Black Keys.

18 dec. 2017, 07:55
Ralph Carney, saxofonistul care a colaborat cu Tom Waits şi The Black Keys, a murit la vârsta de 61 de ani

Ralph Carney a murit pe 16 decembrie, în Portland. El şi-a început cariera la mijlocul anilor 1970 şi a colaborat, pe lângă Tom Waits, cu nume ca B-52s, St. Vincent, The Black Keys şi a intrepretat tema din serialul animat „Bojack Horseman”, produs de Netflix, pe care a compus-o împreună cu nepotul lui.

Într-un comunicat, Patrick Carney a transmis despre unchiul lui: „Familia şi prietenii noştri sunt devastaţi. A fost un muzician cu un imens talent, atent şi amuzant. Mulţi îi vor simţi lipsa. M-a inspirat. Fără el, nu aş fi ascultat vreodată muzica pe care o ascult şi nici nu m-aş fi gândit să o cânt. Avem toţi inimile frânte. Îmi va fi dor de tine, Ralph”.

Ralph Carney a apărut pe mai multe albume ale lui Tom Waits, între care „Rain Dogs” (1985), „Bone Machine” (1992) şi „Black Rider” (1993). Sub nume propriu, a lansat şapte materiale de studio, ultimul – „Secret Language”, cu David Coulter – apărând în 2012.