Raluca Prună propune reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA. Preşedintele Klaus Iohannis confirmă renumirea

Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a trimis către CSM propunerea privind reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA. Avizul CSM este consultativ, decizia urmând să fie luată de preşedintele Klaus Iohannis. Într-o scurtă declaraţie, preşedintele a confirmat că o va reînvesti pe Kovesi la şefia DNA.

03 mart. 2016, 14:37
Raluca Prună propune reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA. Preşedintele Klaus Iohannis confirmă renumirea

UPDATE Întrebat într-o scurtă conferinţă de presă despre o eventuală reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că s-a pronunţat deja de două ori pe acest subiect.

„Evident că am fostinformat despre propunerea ministrului Justiţiei. Este o chestiune în care m-am pronunţat deja de două ori. Rezultatele DNA vorbesc de la sine”, a afirmat Klaus Iohannis.


UPDATE Purtătorul de cuvânt al CSM, Dana Pantazi, a confirmat joi, pentru Agerpres, că propunerea ministrului Justiției pentru reînvestirea șefului DNA a fost înregistrată, fiind primită în data de 29 februarie.

Secția pentru procurori a CSM urmează să stabilească un calendar în vederea avizării propunerii înaintate de către ministrul Raluca Prună.

 

Raluca Prună a trimis la CSM propunerea de de reînvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi încă din data de 29 februarie, au mai spus sursele citate de Mediafax. Avizul CSM este consultativ.

Ulterior, cererea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, care va decide dacă o va numi pe aceasta în funcţa de procuror şef al DNA, pentru al doilea mandat.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi că este dezamăgită de cum au reacţionat unii politicieni după ce a anunţat că o va propune pentru reînvestire pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA, precizând că nu a fost încălcată nicio procedură.

„Pentru toţi cei care spun că nu am respectat procedura, îi invit să se uite la ultimele proceduri, la cele de acum trei ani şi să îmi spună dacă am încălcat procedura. Cu privire la reînvestire, există în lege. Ca jurist şi ca ministru sunt responsabilă şi asigur pe toată lumea că nu se încalcă nicio lege. Eu nu înţeleg săă intru într-o dezbatere politică într-o chestiune are este foarte importantă. Sunt dezamăgită de unii politiceni că duc această discuţie în aceşti termeni”, a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a anunţat săptămâna trecută, la şedinţa de bilanţ a DNA, că îşi asumă propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citeşte şi: Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a anunţat că o va reînvesti pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA