Raluca Prună, despre numirea şefului DNA: Toate datele mă determină să-l reînvestesc pe procurorul şef

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a vorbit, vineri, despre numirile care vor avea loc în acest an: de procuror general și șef al DNA. Oficialul a precizat că ia în calcul reînvestirea în funcția de șef al DNA pe Laura Codruța Kovesi, datorită rezultatelor remarcabile ale instituției.

19 feb. 2016, 20:17
Raluca Prună, despre numirea şefului DNA: Toate datele mă determină să-l reînvestesc pe procurorul şef

Funcția devine vacantă la mijlocul lunii mai și aici aș dori să repet ceea ce prevede legea. Deci, legea prevede și posibilitatea reînvestirii persoanei și dacă legea permite acest lucru eu mă gândesc că este absolut logic să deducem că cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, care sunt statistice, care reies din bilanțul instituției care se face anual, deci, în aceste situații trebuie să nu fim ipocriți și să ne jucăm de-a procedura. Eu nu am să fac asta și aștept bilanțul DNA, dar toate datele de până acum mă determină să cred că ceea ce am de făcut este un lucru simplu: să aplic legea și să reînvestesc la DNA pe procurorul șef„, a declarat ministrul Raluca Prună, la B1TV.

Ea a precizat că meritele DNA sub conducerea procurorului șef Laura Codruța Kovesi sunt reținute nu numai la nivelul intern al societății din România ci și în rapoartele care notează „progresele remarcabile” ale instituției sub mandatul acesteia. „Sunt un reper în funcționarea instituțională. Acestea notează progresele remarcabile sub conducerea doamnei procuror șef Kovesi„, a spus Prună.

Raluca Prună, despre numirea procurorului general: „Trebuie să fie Albă ca Zăpada”

Ministrul Justiției, Raluca Prună, susține că, deși s-a dat publicităii procedura pentru desemnarea acestuia, „e prematur să primim o propunere”.

Întrebată dacă există o persoană ce ar putea fi desemnată, aceasta a recunoscut că „propunerea procurorului general se face de Ministrul Justiției și numirea se face de președinte. Cred că într-o asemenea funcție prima calitate înainte de profesionalism trebuie să fie integritatea. Magistratul chemat să judece, procurorul care urmărește penal o persoană trebuie să fie Albă ca Zăpada. Înainte să îi judeci pe alții trebuie să fii tu un reper moral în societate„.