Raluca Prună: În România există legi minunate, dar într-o lume ideală. În realitate, nu există bani

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat după negocierile cu angajaţii din penitenciare că, în România, se adoptă legi înainte de stabilirea resurselor financiare şi umane. Aceasta a precizat că poate da exemple de "legi minunate, dar într-o lume ideală", deoarece în realitate nu există bani.

26 sept. 2016, 10:17
Raluca Prună: În România există legi minunate, dar într-o lume ideală. În realitate, nu există bani

„Este regretabil că în această țară adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară și resursa umană. Pot cita 20 de legi care sunt minunate, dar într-o lume ideală, pentru care nu există bani. Și probațiunea este un exemplu foarte bun„, a spus Raluca Prună, potrivit Agerpres.

Ea a explicat că nu știe dacă vor fi ocupate toate posturile din sistemul penitenciar și că va cere mai multe posturi în special pentru sistemul de probațiune, unde sunt 355 de persoane care se ocupă de 58.000 de persoane, față de 15.000 de persoane din schema de personal a ANP, care se ocupă de 28.000 de persoane private de libertate.

Sunt 15.000 de posturi, s-au pensionat 1.000, dar vor fi angajați 1.800. În ceea ce privește orele suplimentare, voi discuta cu colegii din sistemul de apărare, pentru că nu sunt plătite peste tot aceste ore„, a adăugat ministrul Justiției.

Reprezentanți ai sindicaliștilor s-au întâlnit cu ministrul Justiției în Penitenciarul Gherla. Președintele Federației sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Florin Șchiopu, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Justiției, Raluca Prună, că negocierile au eșuat și că sindicaliștii vor continua protestele.

Vom continua cu mișcările de protest până când lucrurile vor intra în normalitate„, a subliniat Florin Șchiopu.

Raluca Prună a spus, la întâlnirea cu sindicaliștii, că o parte dintre revendicările lor sunt discutate în cadrul Guvernului, cu miniștrii responsabili.

Peste 100 de angajați ai Penitenciarului Gherla au protestat, luni, față de condițiile de muncă pe care le au și față de nivelul de salarizare, cerând, totodată, demisia ministrului Justiției, Raluca Prună, precum și demisia Guvernului Cioloș.