Raluca Turcan anunţ către HoReCa, după ultimele restricții: Să nu accepte să lucreze la gri!

Raluca Turcan face un apel către angajații din domeniul HoReCa să nu accepte, sub nicio formă, munca la “gri”.

10 mart. 2021, 08:43
Raluca Turcan anunţ către HoReCa, după ultimele restricții: Să nu accepte să lucreze la gri!

Raluca Turcan anunţ către HoReCa, după ultimele restricții. Anunţul a venit după ce au fost anunţate ultimele restricţii, pentru că există fonduri pentru sprijinirea angajatorilor afectați de ultimele decizii luate de Guvern.

Raluca Turcan anunţ către HoReCa, după ultimele restricții: Să nu accepte să lucreze la gri!

Patronii de restaurante şi de hoteluri trag un semnal de alarmă şi spun că industria HoReCa nu îşi mai poate permite încă un lockdown. Sunt necesare măsuri care să asigure atât sănătatea oamenilor, cât şi supravieţuirea economiei, cred reprezentanţii HoReCa.

„Eu sper ca în condiţiile în care statul pune la dispoziţie măsuri de sprijin să nu asistăm la o explozie a muncii la gri. Un angajat care acceptă să fie plătit la gri, pe fond, în momentul în care va avea dreptul de pensie sau când va solicita alte beneficii din partea statului va vedea că a fost, pe fond, văduvit. Îi îndemn să nu accepte munca la negru pentru că noi sprijinim angajatorii atât cât putem.

În bugetul pe anul acesta avem pentru şomaj şi măsuri active aproximativ 2 miliarde de lei puse deoparte astfel încât măsurile active (…) să poată să fie susţinute în continuare. Pe lângă aceste măsuri experimentate anul trecut pe perioada crizei puternice, avem pregătite câteva alte măsuri active astfel încât să încercăm să menţinem şi să creşte rata de ocupare, să nu ajungem la o explozie a şomajului”, a adăugat ministrul Muncii, Raluca Turcan la B1TV.

BRD Groupe Société Générale a acordat industriei HoReCa din România finanţări noi în valoare de peste 130 milioane de lei

Potrivit unui comunicat al grupului, cel mai recent proiect este reprezentat de o finanţare pe termen lung, în valoare de peste 20 milioane de euro, acordată grupului ANA Hotels, împrumut ce urmează să cofinanţeze proiectul de renovare a hotelului Athénée Palace Hilton Bucharest.     Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităţii de Corporate Banking, a declarat: ”Suntem mândri să continuăm tradiţia colaborării cu grupul ANA Hotels, cel mai mare grup cu acţionariat privat autohton din industria românească a turismului, o referinţă în materie de calitate a serviciilor. Ne bucurăm că putem contribui la proiectul care va da o nouă viaţă hotelului Athenée Palace, un loc legendar al Capitalei României, faimos în întreaga Europă. Manifestăm astfel şi disponibilitatea de a sprijini companiile solide şi bine manageriate din industria Horeca, una greu încercată de criza sanitară pe care încă o traversăm”.

Citeşte şi: Raluca Turcan a răbufnit: Să încheiem cu ipocrizia legată de sporurile inventate doar pentru a majora salariile