Raluca Turcan dă soluția pentru a ieși din criza economică. Anunțul făcut de ministrul Muncii: E SINGURA soluție!

Raluca Turcan a venit cu noi declarații în ceea ce privește situația de criză cu care se confruntă România având în vedere creșterea prețurilor din toate domeniile.

15 sept. 2021, 16:07
Raluca Turcan dă soluția pentru a ieși din criza economică. Anunțul făcut de ministrul Muncii: E SINGURA soluție!

Raluca Turcan dă soluția pentru a ieși din criza economică. Ministrul Muncii a declarat după şedinţa de guvern că singura soluție pentru a estompa problema cauzată de creșterea prețurilor este ca guvernanții să ajute cu bani persoanele vulnerabile.

Raluca Turcan dă soluția pentru a ieși din criza economică. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Totodată, guvernanta PNL a amintit că trebuie creeate noi locuri de muncă și dezvoltate investiții pe teritoriul țării noastre.

”Înainte de a prezenta proiectele prezentate azi la Guvern, cred că trebuie făcute câteva mențiuni. Știu că există multă critică față de politică și nemulțumire, există așteptări ale oamenilor pentru a trăi mai bine, sunt mulți care o duc foarte rău în România.

Știu asta că pentru opt luni de zile vorbesc cu angajatori, angajați, cu șefi de instituții, cu simplii angajați din ministerul Muncii sau din instituțiile din subordine. Vreau pentru toată lumea care astăzi așteaptă guvernare eficientă să transmit un mesaj și anume că prioritatea guvernului ți a ministerului Muncii e să reducem sărăcia, să creem bună stare și să îmbunătățim serviciile publice.

În fața creșterilor de prețuri și a inflației cu care nu ne confruntăm doar noi, ci toată Europa singura soluție e să sprijinim rapid cu bani persoanele vulnerabile, să creem noi locuri de muncă și să dezvoltăm investiții.

Este esențial ca și societatea și guvernul să urmărească marile probleme de pe agenda publică, dar în același timp să meargă proiectele interne: investiții și crearea noilor locuri de muncă.”, a spus Raluca Turcan.

De altfel, Florin Cîţu a declarat după şedinţa de guvern că se discută mai multe variante pentru rezolvarea problemei privind preţurile mari la gaze şi energie electrică.

„Am avut discutii despre plafonarea pretului la gaze. Sunt mai multe variante la care ne gandim. Cautam cele mai bune solutii pentru aceasta perioada in care preturile la energie si gaze au crescut. Avem deja solutii pentru compensare. IMM-urile si persoanele fizice nu vor plati toata factura la iarna.

Referitor la plafonarea preţului la gaze, este important sa nu distorsionam foarte mult piata. Vreau sa luam aceasta masura astfel incant sa fie cat mai putin invaziva pe piata. În Uniunea Europeană sunt mai multe ţări în care se plafonează preţurile. România nu poate să stea să se uite”, a declarat premierul după şedinţa de guvern.

Citește și: Restricţii pentru nevaccinaţi. Premierul Cîţu anunţă obligativitatea certificatului verde de săptămâna viitoare