Raluca Turcan: Îmi doresc ca în PNL să se vorbească mult mai mult despre interesul public

Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, a afirmat sâmbătă la Iași că își dorește ca în această formațiune să se vorbească mult mai mult despre interesul public, despre soluții concrete și mai puțin despre funcții, locuri, răfuieli politice.

29 apr. 2017, 10:49
Raluca Turcan: Îmi doresc ca în PNL să se vorbească mult mai mult despre interesul public

Aflată la Iași pentru a lua parte la alegerile interne pentru noua conducere a filialei județene a PNL, Raluca Turcan le-a declarat jurnaliștilor cu puțin timp înainte de începerea evenimentului că politicienii trebuie să renunțe la tensiuni și „să se concentreze pe lucrurile cu adevărat importante”.

„Ieșenii așteaptă un partid care să militeze cu soluții concrete pentru mediul de afaceri, pentru profesori, pentru medici și pentru oamenii de cultură. Îmi doresc ca PNL să vorbească mai mult despre cei din exteriorul partidului, să se vorbească despre soluții concrete și mai puțin despre funcții, locuri, răfuieli politice”, a declarat președintele interimar al PNL, citată de Agerpres.

În ceea ce privește disensiunile dintre cele două tabere ale filialei ieșene a PNL, Turcan a precizat că acest fapt „depinde de înțelepciunea fiecăruia”.

„Întotdeauna într-o competiție există și momente mai tensionate, însă dacă liderii politici privesc spre interesul public, spre cei din exteriorul partidului, atunci sunt obligați să renunțe la tensiunile interne”, a adăugat ea.

Din 465 de liberali care trebuiau să vină la Casa Studenților pentru a alege noua conducere a filialei județene a PNL s-au prezentat, până la ora 11,30, 334. Pentru cele 29 de funcții în Biroul Permanent Județean au fost înregistrate 77 de candidaturi.

Pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PNL s-au înscris deputatul Costel Alexe, sociologul Viorel Baciu, consilierul județean Vasile Cotiugă, omul de afaceri Dorin Cristea și avocatul Dragomir Tomașeschi.

La funcția de prim-vicepreședinte al PNL Iași candidează cercetătorul Alexandru Muraru, consilierii județeni Liviu Brătescu și Liviu Bulgaru, dar și Dragomir Tomașeschi. Tot sâmbătă vor fi desemnați trezorierul și doi președinți ai unor consilii interne.