Raluca Turcan: PNL solicită sesiune parlamentară extraordinară în perioada 26-30 august

PNL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august, a anunţat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

12 aug. 2019, 12:23
Raluca Turcan: PNL solicită sesiune parlamentară extraordinară în perioada 26-30 august

„PNL solicitată convocarea unei sesiuni extraordinare atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Este foarte important ca, înainte de începerea sesiunii ordinare, Parlamentul României să-şi clarifice poziţia pe câteva proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară şi care sunt de interes public. (…) Este posibilă convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-30 august. Noi am pregătit deja această solicitare şi parlamentarii PNL sunt dispuşi şi unii dintre ei au semnat deja pentru convocarea acestei sesiuni extraordinare. În perioada următoare aşteptăm decizia politică a celor care au majoritatea. Dacă nu, vom apela la articolul constituţional de convocare a sesiunii extraordinare cu o treime din numărul deputaţilor sau senatorilor”, a declarat Raluca Turcan la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că este „vital” ca în sesiunea parlamentară extraordinară să fie dezbătute şi respinse legea privind recursul compensatoriu şi legea privind Secţia de investigare a magistraţilor.

„Sunt două proiecte cu impact economic şi social aflate în dezbaterea Parlamentului care trebuie tranşate din punct de vedere decizional: OUG 114, care a blocate investiţiile, a alungat investitorii, creditarea şi care a crescut taxele şi tarifele în România, şi OUG 51, sesizată inclusiv de Avocatul Poporului pe probleme de constituţionalitate, prin care transportul judeţean scos din sfera serviciilor publice”, a adăugat Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a arătat că liberalii solicită şi respingerea proiectului referitor la amnistie şi graţiere, arătând acesta a fost „uitat”.

„Pe ordinea de zi pe care o propunem preşedinţilor celor două Camere, dar şi premierului Dăncilă, care are decizia politică la PSD, se află şi respingerea acestui proiect, aflat la Comisia juridică”, a spus Turcan.