Raluca Turcan: Pricopie împarte jigniri în loc de manuale, n-ar trebui să facă parte din viitorul Guvern

Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan susţine că ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, 'împarte jigniri în loc de manuale' şi consideră că acesta nu ar trebui să se mai regăsească în viitoarea structură guvernamentală, potrivit Agerpres.

09 dec. 2014, 08:43
Raluca Turcan: Pricopie împarte jigniri în loc de manuale, n-ar trebui să facă parte din viitorul Guvern

‘Elevii din clasele a III-a şi a IV-a ar putea avea, în viitorul an şcolar, soarta colegilor mai mici, din clasele I şi a II-a, care aşteaptă şi acum, în zadar, manualele noi promise de Ministerul Educaţiei. Semnalul de alarmă tras în mod justificat de editori, în condiţiile în care responsabilii ministerului nu au demarat încă organizarea licitaţiei de manuale noi pentru clasele a III-a şi a IV-a, primeşte un răspuns halucinant din partea ministrului Pricopie: Cei care constată evidenţa organizării defectuoase a licitaţiilor la MEN sunt, potrivit lui Pricopie, nici mai mult nici mai puţin decât nişte ‘profitori’ sau chiar ‘impostori’! Nu îmi aduc aminte ca un ministru al Educaţiei să fi coborât atât de mult limbajul public precum acest demnitar PSD. În loc să împartă manuale copiilor, Pricopie împarte tuturor jigniri!’, spune Turcan, conform unui comunicat de presă.

Ea arată că, după ce i-a pus pe părinţi la cheltuială, cu auxiliare şi culegeri, în condiţiile în care nu a asigurat copiilor manuale, tot ministrul Educaţiei reproşează altora că ‘au curajul să se uite în ochii celor pe care i-au secătuit de bani’.

‘Nu este admisibil ca un ministru dintr-o ţară europeană să se certe cu editorii în loc să organizeze licitaţii transparente, corecte pentru manuale. Ministrul Pricopie se revoltă pe auxiliare, dar de doi ani de zile a amânat să demareze licitaţiile pentru noile manuale, încurajând exact sistemul de auxiliare’, afirmă Turcan.

Vicepreşedintele PNL spune că acest ‘tip de ceartă vine doar pentru a acoperi faptul că ministerul nu a adoptat noile programe şcolare pentru clasa a III-a şi a IV-a’ şi indică faptul că noua curriculă impune ca, din toamnă, elevii din aceste clase să înveţe după manuale noi, precizând încă că Remus Pricopie a decis ca la anul elevii să înveţe iar după fişe xeroxate din banii părinţilor.

‘Pentru binele educaţiei româneşti, Remus Pricopie trebuie să nu se mai regăsească în viitoarea structură guvernamentală, iar declaraţiile de pomină pe care le-a făcut ieri să rămână în istorie ca ultime mostre ale mandatului său catastrofal. Mai devreme sau mai târziu, Pricopie va trebui să dea socoteală pentru toate isprăvile sale în fruntea MEN, inclusiv pentru cei 700 de lei daţi profesorilor, din bani europeni, ca din propriul buzunar, în plină campanie electorală. Banii daţi în campania electorală profesorilor au fost transformaţi în cadouri, nu în fonduri pentru reprofesionalizarea cadrelor didactice. Consider ruşinos modul în care se derulează activitatea la Ministerul Educaţiei. Interesele elevilor, viitorul şi pregătirea lor pe piaţa muncii sunt sacrificate, pentru supravieţuirea la putere’, se arată în comunicatul transmis de Raluca Turcan.