Ramazan Kadîrov amenință denazificarea și demilitarizarea Poloniei: ”După Ucraina, Polonia este pe hartă”

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, lansează noi amenințări la adresa Poloniei. Aliatul Țarului de la Kremlin susține că vrea să invadeze Polonia și apoi întreaga Europă, după ce Rusia va învinge Ucraina.

08 feb. 2023, 12:03
Ramazan Kadîrov amenință denazificarea și demilitarizarea Poloniei: ”După Ucraina, Polonia este pe hartă”

Ramazan Kadîrov amenință denazificarea și demilitarizarea Poloniei. Ramazan Kadîrov a transmis într-o postare pe pagina sa de Telegram că Rusia ar trebui „denazifice și să demilitarizeze” Polonia.

Citește și Ramzan Kadîrov: „Avem ocazia să eliberăm toată Ucraina. Rusia e o mare putere nucleară!”

Ramazan Kadîrov amenință denazificarea și demilitarizarea Poloniei

Mai mult, aliatul lui Vladimir Putin susține că el „personal” are intenția de a invada această Polonia, după care „întreaga Europă”.

„Ca parte a sprijinului acordat Ucrainei, Varșovia a reușit să își epuizeze propriile resurse militare, iar acum este confuză: ce se întâmplă dacă, după finalizarea cu succes a operațiunii militare speciale, Rusia începe să denazifice și să demilitarizeze următoarea țară? La urma urmei, după Ucraina, Polonia este pe hartă!”, a scris Kadîrov pe Telegram.

„Sincer, eu personal am o astfel de intenție și am declarat în repetate rânduri că lupta împotriva satanismului ar trebui să continue în întreaga Europă și, în primul rând, pe teritoriul Poloniei”, a adăugat el.

Recent, Ramazan Kadîrov a susținut în cadrul unui interviu că războiul din Ucraina se va încheia anul acesta, iar mai apoi țările europene vor fi nevoite să coopereze cu Rusia.

„Operațiunea (militară) specială se va încheia înainte de sfârșitul acestui an. Țările europene vor recunoaște că au greșit, Occidentul va cădea în genunchi și, ca de obicei, țările europene vor trebui să coopereze cu Federația Rusă în toate domeniile. Nu ar trebui să existe și nu va exista niciodată o alternativă la acest lucru”, a declarat Kadîrov, citat de agenția de presă de stat rusă TASS.

Totodată, acesta susține că în Polonia e nevoie de un referendum, pentru care Rusia ar putea oferi „asistență organizațională”.

„După părerea mea, această regiune a Poloniei a câștigat un statut special de independență și există o mare nevoie de un referendum, în timpul căruia Rusia poate oferi asistență organizațională”, a mai spus liderul cecen.

Nu este prima dată când Kadîrov susține că Polonia ar trebui să fie următoarea pe lista Moscovei. În luna mai a anului trecut, liderul cecen a spus că poate invada Polonia „în șase secunde”.

Citește și Război în Ucraina. Ploaie de bombe venite din Rusia, Kadîrov îl ameninţă pe Zelenski: „Trebuie să lovim bârlogul sataniştilor din centrul Kievului!”