Le Monde: Râmnicu Vâlcea, locul unde un hacker câştigă şi 100.000 de dolari pe săptămână

Publicat: Miercuri, 09 Ianuarie 2013 10:21 // Actualizat: Miercuri, 09 Ianuarie 2013 15:09 // Sursa: RTV.net

Toată planeta a ajuns să se sperie de hackerii din Râmnicul Vâlcea, după ce Le Monde a publicat un articol în care vorbeşte despre cum hackerii români câştigă şi 100.000 de dolari într-o „săptămână bună”.

 

Foto: Puterea.ro

Le Monde vorbeşte despre unul dintre cele mai rău famate cartiere ale oraşului, Ostroveni, şi despre cum în acest liniştit oraş, aflat la marginea Carpaţilor, reuşesc să ascundă cei mai mari hackeri ai lumii. Ziarul vorbeşte despre cum în oraşul de 100 de mii de locuitori, plin de blocuri comuniste se pot vedea tineri cu vârsta între 20 şi 30 de ani conducând maşini scumpe, total în neconcordanţă cu peisajul din jur.

„Hackerville”, cum l-au denumit ziariştii străini, este „Capitala mondială a furturilor online”. În vizorul hoţilor intră persoane din Franţa, Anglia, Germania, Italia, şi America. Potrivit poliţiei din România, americanii sunt cei mai vizaţi, aproximativ 80% dintre victime având domiciliul în această ţară. „Anul trecut, un miliard de dolari a fost furat din America de către hackerii români”, a declarat ambasadorul Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Se pare că în Ostroveni toată lumea ştie ce se întâmplă, dar hackerii se protejează între ei prin omerta, codul tăcerii. Cu toate acestea, Le Monde a reuşit să convingă un hacker să vorbească, sub anonimat.

„Este mai uşor cu americanii, ei îşi cumpără până şi pâinea online, fac totul pe internet. Păcălesc patru sau cinci utilizatori pe săptămână, ceea că mă face, cu câteva mii sau chiar sute de mii de dolari mai bogat.  Este o lume mare şi este plină de proşti care ar cumpăra orice de pe internet. Noi vindem produse fictive, clonăm site-uri, şi furăm informaţii de pe cardurile de credit. Folosim „săgeţi”, adică catâri financiari, singura lor treabă este să scoată banii din conturi şi să îi trimită prin Western Union. Ei păstrează 30% şi noi restul”, a declarat hackerul sub acoperirea anonimatului.

Hackerii au înţeles că trebuie să lucreze în reţele. Singurul lor avantaj este faptul că lucrează în echipă. „Săgeţile” sunt cele mai expuse şi de aceea de multe ori au acte de identitate false. 

Peste 600 de poliţişti români au fost antrenaţi de trupe speciale FBI pentru a lupta împotriva criminalităţii pe Internet. În 2011 poliţiştii români au avut peste 1000 de astfel de cazuri, în care au arestat peste 500 de oameni. Dintre aceştia, 150 de persoane au fost duse în faţa justiţiei.

Fenomenul a început în 1996 în Râmnicu Vâlcea şi s-a extins în fiecare an. România a aşteptat până în 2003, când, la presiunile Americii, a aprobat o lege împotriva criminalităţii informatice.

 

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:17
Votează email 0 email
...prin Western Union. Ei păstrează 30% şi noi restul”, a declarat hackerul sub acoperirea anonimatului. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
12 ian 17:10
Răspunde | Votează email 0 email
andrei
toti vb de foame... ciocu mic si joc de glezne!
banii care sunt adusi in tara ajuta la cresterea si sustinerea economiei...
un haker -- defapt termenul corect este SCAMMER -- mananca la un restaurand care plateste impozit din care bunicii sau parintii iau pensia!!! intr`o tara cu un grad ridicat de hotie (la orice nivel) trebuie sa furi sa ai un trai mai mult decat decent. Daca te complaci si esti multumit cu salariul minim si cu credit ptr logan trebuie sa taci sa iti vezi de treaba ta si de drumul pe care tu singur l-ai ales. toti stiu sa latre dar mai destept esti cand taci! romanu s-a nascut destept si a devenit hot de foame!!!
12 ian 17:01
Răspunde | Votează email 0 email
andrei
ciocu mic si joc de glezne....
09 ian 11:05
Votează email 0 email
...prin Western Union. Ei păstrează 30% şi noi restul”, a declarat hackerul sub acoperirea anonimatului. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H