Ramona Mănescu a demisionat din ALDE

Ramona Mănescu a demisionat din ALDE după decizia conducerii partidului de a se retrage de la guvernare şi a intra în alianţă cu Pro România. Ramona Mănescu va rămâne ministru de Externe, refuzând să urmeze exemplul celorlalţi miniştri ALDE, care şi-au depus demisia la Secretariatul General al Guvernului. 

28 aug. 2019, 07:04

Ramona Mănescu şi-a dat demisia din ALDE şi din toate funcţiile deţinue în partid, se arată într-o informare ALDE trimisă presei.

„Subsemnata Ramona Nicole Mănescu vă rog prin prezenta să luaţi act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate funcţiile deţinute”, se arată în documentul adresat preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi înregistrat în cursul zilei de marţi.

Delegaţia permanentă a ALDE a votat luni ieşirea de la guvernare. Trei din cei patru miniştri ALDE au demisionat marţi din funcţie.

Ramona Mănescu a ales să îşi continue activitatea în Guvern, ca ministru al Afacerilor Externe.

„Înțeleg poziția ALDE, o respect, dar pentru România, să dea semnale că este inconsecventă e un lucru rău. Îmi asum să rămân în continuare, măcar până când se clarifică situația și reușesc să avansez negocierile pe care le am cu oficialii europeni. Suntem într-un moment în care pentru România trebuie luate niște decizii care ne vor afecta pentru următorii 5 ani”, a spus Ramona Mănescu la Digi24.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că, dacă vor fi miniștri ALDE care nu demisionează din Guvern, aceștia vor fi excluși din partid.