Ramona Mănescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor

Ramona Mănescu a depus, luni, jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, la care au luat parte preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor şi membri ai Guvernului.

26 aug. 2013, 12:09
Ramona Mănescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor

La ceremonie nu a fost prezent premierul Victor Ponta, care, potrivit programului anunţat de Guvern, la ora 15.00 urma să plece către Republica Moldova, unde face o vizită în perioada 26-27 august, potrivit Mediafax.

La evenimentul de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Economiei, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Păduri, Lucia Varga, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

De asemenea, au fost prezenţi consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Iulian Fota, Bogdan Drăgoi, Gabriel Berca, Bogdan Mănoiu, Claudiu Constantin Dinu.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul pentru numirea Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, după ce premierul Victor Ponta i-a transmis luni dimineaţă propunerea în acest sens.

Ramona Mănescu a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, luni, la Palatul Victoria.

Europarlamentarul Ramona Mănescu şi deputatul Nini Săpunaru au fost cele două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor înaintate premierului Victor Ponta, în urma votului de duminică din BPN al PNL.

Ramona Mănescu, născută la 6 decembrie 1972, este de formaţie jurist şi europarlamentar din 2007. Ea este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale. De asemenea, face parte din delegațiile Parlamentului Eurpean pentru relațiile cu Peninsula Arabică şi Japonia.

Ramona Mănescu este membră a Partidului Național Liberal din anul 1990.

Potrivit declaraţiei de avere, noul ministru al Transporturilor deţine împreună cu soţul său, primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, o casă de locuit în Bragadiru (Ilfov) de 140 de metri pătraţi, precum şi un teren de 990 de metri pătraţi în aceeaşi localitate.

Soţii Mănescu mai au un apartament cumpărat în 2009 în Predeal, cu o suprafaţă de 114 metri pătraţi. Ei mai deţin două autoturisme Audi şi un autoturism Ford, dar nu precizează să deţină bijuterii sau metale preţioase de peste 5000 de euro sau conturi bancare.

Ramona Mănescu menţionează în declaraţia de avere că a contractat un credit de 48.000 de euro scandent în decembrie 2013.

Anul trecut, noul ministru al Transporturilor înregistra venituri în calitate de europarlamentar de 74.408 euro, în vreme ce soţul său a obţinut ca primar 26.980 de lei, care s-au adăugat la cei 12.310 de lei din activitatea de consilier economic.

La secţiunea „alte venituri”, cei doi soţi menţionează că au obţinut 99.000 de lei din răscupărarea unor poliţe de viaţă şi 1000 de euro din vânzarea unui moped.