Ramona Mănescu, despre colaborarea cu Klaus Iohannis: Nu avem de ce să creăm nici tensiuni

Ramona Mănescu, ministrul de Externe, a declarat că îşi doreşte o colaborare instituţională corectă cu preşedintele Klaus Iohannis care are, potrivit Constituţiei, atribuţii de politică externă. 

25 iul. 2019, 17:29
Ramona Mănescu, despre colaborarea cu Klaus Iohannis: Nu avem de ce să creăm nici tensiuni

”Trebuie să fie o colaborare instituţională corectă, preşedintele are atribuţii conform Constituţiei în acest domeniu şi cred că nu avem de ce să creăm nici tensiuni, nici conflicte, doar pentru că provenim din partide diferite”, a declarat ministrul de Externe Ramona Mănescu joi seară, într-o emisiune la Antena 3.

Aceasta a prcizat că ”politica externă este a României, nu este a Guvernului, nu este a unui partid, nu este doar a preşedintelui”.

”Politica externă este a României şi trebuie să servească interesul României în exterior. Eu cred că toţi înţelegem lucrul acesta şi cred că şi din exerciţiul acesta al Preşedinţiei Consiliului, noi am învăţat, totuş, că lucrul împreună şi coordonarea în mesaj ne aduce mai multe beneficii fiecăruia în parte şi României în ansamblu”, a mai declarat Ramona Mănescu.


loading...