Ramona Mănescu participă la Conferinţa Generală a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, participă luni la deschiderea Conferinţei Generale a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

15 sept. 2019, 12:42
Ramona Mănescu participă la Conferinţa Generală a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Ramona Mănescu va avea întrevederi cu directorul general interimar al AIEA, ambasadorul Cornel Feruţă, precum şi cu reprezentanţi de nivel ai statelor participante, potrivit unui comunicat al MAE.

Delegaţia României va reconfirma sprijinul pentru continuarea şi consolidarea rolului AIEA la nivel global şi va evidenţia programul nuclear naţional, care se ridică la cele mai înalte standarde internaţionale în materie de securitate şi siguranţă nucleară.

Conferinţa Generală (CG AIEA) este cel mai înalt for decizional al AIEA, care reuneşte reprezentanţii tuturor statelor membre din Agenţie.

CG se întruneşte anual, începând din 1957, în cursul lunii septembrie, pentru a analiza şi aproba programul şi bugetul organizaţiei.

Totodată, în cadrul CG se iau decizii referitoare la probleme de interes pentru statele membre şi pentru comunitatea internaţională. 


loading...