Ramona Săseanu e noua șefă a TVR. A avut doi contracandidaţi

Ramona Săseanu a fost aleasă, marţi, în funcţia de director general interimar al Televiziunii Române.

11 mai 2021, 22:09
Ramona Săseanu e noua șefă a TVR. A avut doi contracandidaţi

Ramona Săseanu e noua șefă a TVR. Ramona Săseanu, propusă de PNL, a obţinut 240 voturi pentru şi 135 împotrivă. Ceilalţi candidaţi au fost respinşi. Astfel, Adrian Ţântă, propus de AUR, a întrunit 131 voturi pentru şi 244 împotrivă, în timp ce Monica Ghiurco a obţinut patru voturi pentru şi 371 împotrivă. Votul a fost secret cu buletine. Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. Ca urmare, Consiliul de Administraţie al societăţii a fost demis de drept. Mandatul directorului general interimar al SRTv este de şase luni.

Monica Ghiurco, care a figurat pe lista lui Ludovic Orban ca posibil candidat la șefia Televiziunii Naționale dar a fost exclusă din joc, s-a prezentat la ședința Comisiilor reunite de Cultură, Artă și Mass-media ale Parlamentului și a cerut să fie audiată drept candidat independent la conducerea TVR. Solicitarea i-a surprins pe parlamentarii Comisiilor de specialitate reunite dar aceștia au acceptat cererea ei pentru că legea permite. Monica Ghiurco a primit un singur vot în urma audierii. Și AUR a avut un reprezentant care a cerut Comisiilor de specialitate  să-l audieze pentru șefia TVR, Cozmin Țîntă. Acesta a obținut 5 voturi, toate de la parlamentarii AUR.

Cine este Ramona Săseanu, viitoarea şefă de la TVR. Acum câţiva ani făcea interviuri cu ghicitoare care dezlegau cununii

Deși solicitările inopinate ale celor doi au tulburat ordinea de ședință a Comisiilor parlamentare de Artă, Cultură și Mass-media a căror sarcină a fost să-i audieze pe candidații la șefiile TVR și Radio, deputații și senatorii prezenți au respectat procedurile și i-au trecut și pe cei doi candidați de ultimă oră la șefia TVR, pe buletinul de vot alocat candidatului la funcția de director general interimar al TVR.

Ramona Săseanu e noua șefă a TVR

Ramona Săseanu, validată luni de conducerea PNL pentru a fi numită director interimar al TVR, a picat în 2012 și 2013 două concursuri interne, potrivit unor documente obținute de G4Media.ro. În 2012 a picat concursul pentru funcția de director al studioului teritorial Craiova cu nota 7, 5. Un an mai târziu Ramona Săseanu Moroșanu și-a încercat norocul la funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova, deși admite singură în timpul examinării că până atunci a realizat emisiuni pe teme medicale. A picat și acest concurs, scrie G4Media.