Ramzan Kadîrov se revoltă după schimbul de prizonieri dintre Rusia şi Ucraina: „Nu e corect. Luptătorii noştri i-au zdrobit pe fascişti în Mariupol”

Rusia a eliberat 215 prizonieri ucraineni, inclusiv comandanții militari care au organizat rezistența de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, în cel mai mare schimb de prizonieri care a avut loc între cele două părți de la începutul războiului.

22 sept. 2022, 21:57
Ramzan Kadîrov se revoltă după schimbul de prizonieri dintre Rusia şi Ucraina: „Nu e corect. Luptătorii noştri i-au zdrobit pe fascişti în Mariupol”

Rusia a recuperat 55 de prizonieri, inclusiv fostul deputat Viktor Medvedciuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, acuzat de înaltă trădare în Ucraina, a precizat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în mesajul său zilnic.

Comandantul forţelor armate cecene, Ramzan Kadîrov, critică dur decizia autorităților militare ruse de a accepta un schimb de prizonieri cu Ucraina, mai ales în contextul în care printre aceştia s-au aflat mai mulţi soldaţi capturaţi în uzina Azovstal, ultima redută a rezistenţei din Mariupol.

„Extrem de nemulțumit de schimbul de ieri. Chiar și situația în sine este în mare parte de neînțeles pentru mine. Întotdeauna, atunci când s-au luat decizii de luptă sau tactice, noi, participanții activi la operațiunea specială, am fost consultați. Dar aici…

Înțeleg că Ministerul Apărării și FSB-ul văd mai bine de la vârf, dar cred că infractorii care sunt recunoscuți ca teroriști nu ar trebui să fie schimbați cu militari. Aș înțelege dacă ar exista un schimb echivalent – un militar pentru un militar, un agent pentru un agent. Avem o mulțime de militari capturați în cadrul forțelor armate, care pot fi schimbați în proporție de o sută la unu, așa că vor mai fi câțiva.

Citeşte şi: Serghei Lavrov ameninţă Europa de la tribuna ONU: „Occidentul şi SUA sunt parte a acestui conflict, Zelenski este fiu de căţea”

Am efectuat schimbul în condiții ucrainene. Acest lucru nu este corect. Luptătorii noștri i-au zdrobit pe fasciști în Mariupol, i-au condus la Azovstal, i-au afumat din subsoluri, au murit, au fost răniți și contuzionați. Predarea chiar și a acestui terorist de la Azov ar fi trebuit să fie inacceptabilă. Și astfel nu este surprinzător că luptătorii, care au eliberat Mariupol și se află acum pe linia frontului, își spun punctul de vedere – să nu-i ia pe naziști prizonieri.

Apropo, cei dintre naziști, care au insultat onoarea poporului cecen, au răspuns pe deplin pentru fiecare cuvânt josnic al lor în timpul captivității lor, au regretat amarnic și s-au căit cu lacrimi pentru ceea ce au făcut.

Repet, cele de mai sus reprezintă opinia mea personală și nu afectează în niciun fel principiul nostru principal imuabil: orice ordin al Comandantului Suprem este respectat!”, scrie Kadîrov pe canalul său de Telegram.

Citeşte şi: VIDEO. Ruşii refuză să se supună încorporărilor forţate: „Acesta nu este război!”. Europa promite avantaje dezertorilor din Rusia