DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ. De ce n-a fost Rapidul PARTE CIVILĂ în DOSARUL TRANSFERURILOR

Ion Taban, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Rapid, a explicat de ce clubul din Giuleşti nu s-a constituit parte civilă în procesul împotriva fostului acţionar majoritar, George Copos, în Dosarul Transferurilor.

20 mai 2014, 15:33
DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ. De ce n-a fost Rapidul PARTE CIVILĂ în DOSARUL TRANSFERURILOR

Ion Taban susţine că cele două transferuri vizate în dosar – Cristi Dulca la Pohang Steelers şi Florin Bratu la Galatasaray – au fost perfectate înainte de constituirea actualei societăţi! Iată comunicatul lui Ion Taban:

În calitatea mea de fost preşedinte al FC Rapid SA şi, în consecinţă, de bun cunoscător al situaţiei în cauză, am de făcut câteva precizări.

1. „Dosarul Transferurilor” a vizat acordurile de transfer ale drepturilor federative ale jucătorilor Dulca Cristian şi Bratu Florin.

2. Acordul privind transferul lui Dulca Cristian a fost realizat în decembrie 1998.

3. Acordul privind transferul lui Bratu Florin a fost realizat în septembrie 2003.

4. Societatea Fotbal Club Rapid SA a fost înfiinţată în martie 2006, prin aportul în natură şi în numerar al unor persoane fizice şi persoane juridice şi nu prin absorbţia sau comasarea altor entităţi juridice ce purtau în denumire sintagma „Rapid”. Această informaţie poate fi verificată de oricine, la Oficiul Registrului Comerţului.

5. Ca atare, societatea FC Rapid SA nu se putea constitui parte civilă întrucât cei doi fotbalişti mai sus amintiţi nu au fost niciodată jucători ai acestei societăţi. Transferurile lor au fost perfectate de alte structuri, în perioada 1998 – 2003, deci cu mult timp înainte de înfiinţarea societăţii Fotbal Club Rapid SA.

6. Este evident că FC Rapid SA nu putea să înregistreze în patrimoniul său un prejudiciu ÎNAINTE DE ÎNFIINŢAREA SA CA ENTITATE JURIDICĂ, motiv pentru care nici nu s-a constituit parte civilă în dosarul penal.

Ion Taban”