RAPID – FC BOTOŞANI 2-2. Giuleştenii au pierdut două puncte mari în lupta pentru supravieţuire

RAPID - FC BOTOŞANI 2-2. Rapid a ratat şansa de a ieşi din zona retrogradării, înregistrând doar un egal marţi seara, în etapa a 29-a a Ligii 1. Giuleştenii au fost conduşi de două ori, revenind de fiecare dată.

28 apr. 2015, 14:29
RAPID – FC BOTOŞANI 2-2. Giuleştenii au pierdut două puncte mari în lupta pentru supravieţuire

RAPID – FC BOTOŞANI 2-2. Pentru Rapid au marcat E. Oriol ’52 şi Săpunaru ’76 (penalti), iar pentru FC Botoşani au înscris Ivanovici ’25 şi Vaşvari ’74 (penalti).

Rapid are acun 29 de puncte, tot atâtea câte au Universitatea Cluj şi Gaz Metan Mediaş – formaţie aflată pe locul 12, primul care asigură salvarea de la retrogradare.

Click aici pentru a vedea Rapid – FC Botoşani

Partida Rapid – FC Botoșani se va disputa marți, cu începere de la ora 19.15 şi va fi transmisă în direct de LOOK PLUS, DOLCE SPORT şi DIGI SPORT.

Lupta rapidiștilor pentru salvarea de la retrogradare, o misiune considerată de mulţi drept una imposibilă, dă peste un nou obstacol greu, FC Botoşani, o formaţie care ţinteşte rămânerea în prima jumătate a clasamentului, ceea ce ar însemna o performanţă notabilă pentru o echipă aflată la doar al doilea sezon în Liga 1.

În ediţia curentă, giuleştenii au pierdut foarte multe puncte pe teren propriu, acolo unde, în trecut, adversarii scoteau cu greu o remiză. Astfel, echipe cu mult mai puţină tradiţie pe prima scenă precum Ceahlăul, Viitorul sau Gaz Metan au terminat la egalitate pe arena „vişiniilor”. Ba mai mult, două nou-promovate (CSMS, ASA) au câştigat în Bucureşti, un fapt greu de acceptat de câtre pătimaşii fani rapidişti!

De partea cealaltă, FC Botoşani s-a specializat în a scoate puncte din deplasare, gruparea antrenată de Leo Grozavu bifând în acest sezon cinci victorii (Oţelul, Ceahlăul, Pandurii, Viitorul, FC Braşov) şi tot atâtea remize (Concordia, CSMS, Gaz Metan, U Cluj, Dinamo) în cele 14 meciuri jucate din postura de oaspeţi.

O singură partidă s-a disputat în Liga 1 între FC Botoşani şi Rapid, cea din tur, atunci când moldovenii au câştigat pentru întâia oară la o diferenţă de trei goluri pe prima scenă! Martinus a deschis scorul, acesta fructificând o pasă primită de la Roussel, cel care avea să marcheze golul al doilea. Scorul final a fost stabilit din penalty de Vaşvari în minutul 53.

FC Botoşani nu a marcat în Liga 1 pe terenul vreunei formaţii din Capitală, palmaresul său cuprinzând o remiză albă în „Ştefan cel Mare” şi două înfrângeri la zero cu Steaua.

A existat şi un al doilea meci direct, dar în Cupa României, chiar în acest sezon: 0-0 a fost la finalul celor 120 de minute, 5-4 pentru giuleşteni după executarea loviturilor de departajare.

La nivelul băncilor tehnice avem un duel în premieră între Cristiano Bergodi şi Leo Grozavu.

Rapid are a doua mai mare medie de vârstă din Liga 1, 27 ani şi 11 luni, cu 1 an şi 6 luni peste media botoşănenilor.