Rapid – FCSB 1-0. Organizatorul jocului, amendat cu 5.000 de lei, societatea de pază cu 13.000 de lei

Echipa Rapid Bucureşti a învins duminică, pe teren propriu, scor 1-0, formaţia FCSB, în ultimul meci al etapei a cincea din play-off-ul Superligii.

24 apr. 2023, 06:44
Rapid – FCSB 1-0. Organizatorul jocului, amendat cu 5.000 de lei, societatea de pază cu 13.000 de lei

Jandarmeria Bucureşti a anunţat, duminică seară, că după meciul Rapid – FCSB, din etapa a V-a a play-off-ului Superligii, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.170. De asemenea, organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale (amendă şi avertisment scris) în valoare totală de 5.000 de lei, iar societăţii specializate de pază două sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 13.000 de lei.

Mircea Lucescu, operat în Ucraina. Boala care îi dă bătăi de cap tehnicianului lui Dinamo Kiev
Potrivit Jandarmeniei, au fost constatate şi întocmite 4 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

– 3 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (pentru nerespectarea interdicţiei de a fi prezent la competiţii sportive).

De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.170, astfel:

–  15 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;

– o sancţiune contravenţională în conformitate cu predederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice;

– o sancţiune contravenţională în conformitate cu H.G. nr. 643/2020 privind sistemele de aeronave fără pilot la bord (pentru folosirea unei drone fără autorizaţie într-o  zonă publică).

Rapid - FCSB 1-0. Organizatorul jocului, amendat cu 5.000 de lei

Totodată, au fost aplicate 6 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale (amendă şi avertisment scris) în valoare totală de 5.000 de lei, iar societăţii specializate de pază două sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de  13.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008  privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, conform Jandarmeriei.

Simona Halep, audiată în scandalul de dopaj. Când se va prezenta tenismena în fața IATA
Echipa Rapid Bucureşti a învins duminică, pe teren propriu, scor 1-0, formaţia FCSB, în ultimul meci al etapei a cincea din play-off-ul Superligii.

Rapid – FCSB: Mihai Stoica: Ce a fost aici nu a fost un joc dur. A fost măcel

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a scris, duminică seară, pe Facebook, că s-a temut că la meciul cu Rapid va fi tolerat jocul dur, dar în optimi sa, la partida din etapa a V-a din play-off-ul Superligii, a fost măcel.


„Nu mai vorbiţi de fotbal, oameni buni! Vorbiţi de intrarea lui Onea la Coman. Vorbiţi de intrarea lui Grigore la Compagno. Vorbiţi de Feşnic şi de celebrul arbitru VAR Vidican. Toată săptămâna am declarat public că singura temere pe care o am este că va fi tolerat jocul dur. Doar că ce a fost aici nu a fost un joc dur. A fost măcel. Înţeleg că cel mai influent şi valoros arbitru VAR român, Haţegan, a fost trimis să oficieze mâine un meci foarte important pentru fotbalul românesc, Al Nassr – Al Wehda. Dacă nu e adevărat, am fost dezinformat şi îmi prezint scuze. Poate am fi ratat nonstop şi în 11 contra 9. Sau poate nu”, a scris Stoica pe Facebook.