RAPID, finanţat printr-un OFFSHORE înregistrat în Cipru. SURPRIZĂ URIAŞĂ: cine sunt acţionarii clubului din Giuleşti

Rapid anunța oficial pe 12 decembrie 2018, printr-un comunicat de presă, modificarea structurii acționariatului. Astfel, "Casazela Holding Company, administrator de active imobiliare parte a grupului APS Holding, și Victor Angelescu au investit în 40% din acțiunile companiei Rapid București 1923, deținătoarea palmaresului și a mărcii comerciale ale clubului de fotbal cu același nume".

06 mart. 2019, 14:00
RAPID, finanţat printr-un OFFSHORE înregistrat în Cipru. SURPRIZĂ URIAŞĂ: cine sunt acţionarii clubului din Giuleşti

Casazela Holding Company este divizia de real-estate a grupului cehesc APS Holding (specializat în recuperări de creanțe), unde Victor Angelescu este membru al Consiliului de Administrație și, în același timp, director regional.

Lovitură TERIBILĂ pentru RAPID. Decizie ŞOC luată de Comitetul Executiv al FRF

De unde vine, însă, finanțarea Rapidului? Conform datelor furnizate de portalul termene.ro, Casaleza Rapid Limited, cu sediul în Nicosia (Cipru), este cel mai important acționar (40 la sută) din firma Fotbal Club Rapid 1923 SA care administrează clubul Rapid. Celelalte acțiuni sunt deținute de Asociația Club Sportiv Academia Rapid București 1923, cu 33,33 la sută, și de Ovidiu Burcă, 26,67 la sută.

Conform datelor publice de la Nicosia, firma a fost incorporată la registrul comerțului din Cipru în 17 octombrie 2018. Administratorii firmei sunt la vedere: Victor Angelescu, Martin Michon – creatorul grupului APS – și o avocată din Cipru, Xenia Koustai, specializată în consultanță pentru construcții de firme offshore.

Victor Angelescu spune că avantajele sunt mai multe decât simpla folosire a unei firme deja înființate: „E vorba de modul în care finanțăm, de taxe, e mai avantajos așa”.

Contactat pentru a comenta finanțarea prin Cipriu a clubului de care Primăria Sectorului 1 și-a asociat imaginea, primarul Dan Tudorache a declarat pentru GSP: „Da, asta e. Dacă totul e legal, nu am nicio problemă. Important este să fie transparent. Dacă e ceva în neregulă, să ne arate cineva”.