Rapidiştii refuză să se antreneze şi să plece în Antalya dacă nu primesc cel puţin un salariu

Jucătorii formaţiei Rapid au refuzat să participe la antrenamentul programat marţi după-amiază de tehnicianul Viorel Moldovan din cauza restanţelor salariale, ei ameninţând că nu vor pleca, vineri, în stagiul de pregătire din Antalya dacă nu vor primi cel puţin un salariu.

21 ian. 2014, 15:32
Rapidiştii refuză să se antreneze şi să plece în Antalya dacă nu primesc cel puţin un salariu

Surse din cadrul grupării giuleştene au declarat pentru agenţia Mediafax că fotbaliştii au avut o discuţie cu preşedintele Nicolae Manea căruia i-au transmis că s-au săturat de promisiuni şi că nu se vor mai antrena. Acţionarii FC Rapid îi anunţaseră pe fotbalişti că la începutul acestei săptămâni le va achita salariul pe luna septembrie, lucru care nu s-a întâmplat.

O primă rată din transferul lui Alexandru Ioniţă II la Astra Giurgiu a intrat deja în contul grupării giuleştene, însă, din cauza procedurii de insolvenţă, pentru a putea face plăţi către jucători conducerea are nevoie de acordul administratorului judiciar Cristina Andronache. Preşedintele Nicolae Manea urmează să aibă o întâlnire cu administratorul judiciar pentru a rezolva problema, el promiţându-le fotbaliştilor că joi vor avea în cont o parte din sumele restante.

Fotbaliştii rapişti au apelat de mai multe ori pe parcusul anului trecut la diferite forme de protest, inclusiv refuzul de a se antrena, din cauza restanţelor salariale.

Formaţia condusă de Viorel Moldovan are programat un stagiu de pregătire în Antalya în perioada 24 ianuarie – 14 februarie.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare de aproximativ un an şi jumătate, clubul care activează în prezent în Liga a II-a aflându-se în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012. Aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul Bucureşti din cauza contestaţiilor depuse de diverşi creditori, următorul termen fiind programat pentru 14 februarie.