Raport preliminar al accidentului în care a murit Kobe Bryant. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu elicopterul

Anchetatorii au publicat raportul preliminar al accidentului de elicopter din Calabasas în care și-au pierdut viața Kobe Bryant, fiica sa, Gianna, și alte șapte persoane.

08 feb. 2020, 17:49
Raport preliminar al accidentului în care a murit Kobe Bryant. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu elicopterul

Raportul susţine că pilotul Ara Zobayan se afla la doar aproximativ 30 de metri, ce puteau fi parcurși în 12 secunde, de o zonă cu vizibiltate bună. Pilotul trebuia doar să mai ia în altitudine pentru a evita accidentul, însă a ales să întoarcă elicopterul la stânga și s-a prăbușit, cu o viteză de 183 km pe oră.

Anchetatorii au mai afirmat că elicopterul nu avea probleme la motor. Există dovezi că elicele rotorului au lovit copacii înainte de a lovi pământul.

Legiştii au stabilit cauza morţii lui Kobe Bryant. Rămăşiţele victimelor accidentului aviatic, returnate familiei

Mike Sagely, expert în aviație, a susținut că pilotul a încercat probabil să curețe ceața prin mișcarea elicopterului în sus și înainte, însă a comis o eroare fatală cu virajul la stânga. Impactul accidentului a lăsat un crater pe un teren deluros, de 7,6 pe 4,5 metri, la o adâncime de peste jumătate de metru.

În elicopterul care s-a prăbușit pe 26 ianuarie se aflau Kobe alături de fiica lui Gianna, pilotul Ara Zobayan, antrenorul de baseball John Altobelli, alături de soția sa Keri și fiica lor Alyssa, antrenoarea de baschet feminin Christina Mauser și Sarah Chester, alături de fiica ei, Payton.