Raport UE: Camorra, puternică în multe ţări europene. În ce domenii acţionează în România

Doua dintre cele mai mari orase din Marea Britanie, capitala Londra si Aberdeen, sunt adevarate centre ale mafiei, potrivit oficialilor din Uniunea Europena, unele dintre cele mai periculoase clanuri italiene intarindu-si puterea in aceste orase.

21 aug. 2014, 14:50
Raport UE: Camorra, puternică în multe ţări europene. În ce domenii acţionează în România

Potrivit unor rapoarte ale Uniunii Europene, Camorra, care provine din orasul italian Napoli, este foarte puternica in orasul scotian Aberdeen, scrie Daily Express, citat de ziare.com.

Sindicatul italian al crimei este format din retele de familii de pe continent si se spune ca ar fi ucis mai multi oameni decat orice alta organizatie criminala din Europa.

Pe langa Camorra, alte doua bande – ‘Ndrangheta si mafia siciliana – au operatiuni in Marea Britanie.

Raportul Transcrime al UE a identificat operatiuni ale mafiei si in Romania, Spania, Portugalia siFranta, in industrii precum catering, imobiliare, de transport si in agricultura.

Potrivit rapoartelor europene, Camorra controleaza in al treilea cel mai mare oras al Scotiei sectoarele de catering, lucrari publice, vanzarile de alimente si vanzarile en-gros, precum si sectoarele imobiliare. De asemenea, s-a observat o activitate sustinuta a mafiei in acest oras, in ultimul deceniu.

Mafia siciliana se ocupa de jocurile de noroc ilegale din Londra, in timp ce ‘Ndrangheta are o prezenta importanta in sectorul imobiliar din capitala britanica.

In acelasi timp, The Telegraph scrie ca locuitorii orasului Aberdeen sunt printre cei mai „generosi” din Marea Britanie, aflandu-se pe locul 9 in in ce priveste donatiile facute de locuitori prin intermediul site-ului JustGiving, in ultimele 12 luni.

Raportul european privind mafia siciliana este analizat de oficialii de la Bruxelles, potrivit comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, urmand sa influenteze noua legislatie in acest domeniu.