Raportul care dezvăluie tabloul înfiorător de la Berevoeşti: Un bărbat a murit în timp ce era ţinut sechestrat. Ce ştia primarul

Publicat: Marţi, 26 Iulie 2016 16:46 // Actualizat: Marţi, 26 Iulie 2016 16:46 // Sursa: romaniatv.net

O persoană sechestrată, cu identitate necunoscută, a murit în data de 1 noiembrie 2015 în condiţii suspecte, în dosarul sclavilor ţinuţi sechestraţi în comuna argeşeană Berevoeşti, în cauză fiind deschis dosar de cercetare penală la IPJ Argeş, potrivit unui raport al Prefecturii.

În data de 1 noiembrie 2015 moare în condiţii suspecte una dintre persoanele sechestrate, persoană cu identitate necunoscută. Condiţiile producerii acestui deces fac în prezent obiectul unui dosar de cercetare penală la IPJ Argeş", se arată în raportul Prefecturii Argeş făcut public marţi.

Conform Prefecturii Argeş, primarul din Berevoeşti ştia de existenţa unor minori supuşi la muncă forţată în localitate, însă nu a făcut nimic pentru salvarea acestora.

"Primarul comunei transmite în data de 9 noiembrie 2015, două adrese: către Postul de poliţie din localitate şi, respectiv, către Secţia rurală de poliţie Schitu Goleşti, unde este arondată comuna Berevoeşti. În aceste adrese, primarul afirma că «există suspiciuni că în unele familii se află minori fără acte de identitate care sunt folosiţi la diverse activităţi care nu sunt specifice vârstei lor» şi solicită organelor de poliţie să ia măsuri pentru identificarea lor. (...) În data de 09.12.2015, primarul constituie o comisie pentru a identifica familiile cu minori care nu deţin acte de naştere sau de identitate, în vederea punerii acestora în legalitate pe linie de stare civilă, deci nu pentru a identifica minori puşi la muncă forţată, asa cum preciza în adresele transmise poliţiei. (...) Toate aceste elemente ne conduc la concluzia că primarul comunei Berevoeşti, după cum chiar el afirma în cele două adrese transmise poliţiei, ştia de existenţa unor minori supuşi la muncă forţată în localitate, însă nu a făcut nimic concret pentru identificarea şi salvarea acestora", se mai arată în raportul Prefecturii Argeş făcut public marţi.

Citeşte şi: Încă un şef din primărie a recunoscut că ştia de sclavii din Argeş VIDEO


Oficialii Prefecturii Argeş îl mai acuză pe edil că s-a rezumat să trimită două adrese şi să efectueze "formal" o aşa zisă anchetă socială în care nu a descoperit de fapt nimic.

Primarul din Berevoeşti, Florin Proca, susţine însă în continuare că nu a ştiut ce se întâmplă în localitate.

"Am avut acea suspiciune în 2015, prin Compartimentul Asistenţă Socială, cum că în satul Gămăceşti există copii fără acte care sunt supuşi la diverse munci. Am sesizat Secţia 14 de Poliţie. Poliţia mi-a cerut cazuri concrete, să le spun unde şi ce se întâmplă. În timpul anchetei, eu nu am identificat nimic. Nu am ştiut ce se întâmplă acolo până de curând. Nu mi-am imaginat că sunt oameni legaţi în lanţuri şi supuşi la tratamente inumane. Eu am făcut tot ce mi-a stat în putinţă", a declarat Florin Proca, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Poliţiei Argeş au declarat că bărbatul mort de la Gămăceşti, despre care Prefectura Argeş susţinea că este una dintre persoanele sechestrate, nu are legătură cu cazul de sclavie din Berevoeşti.

Reprezentanţii Poliţiei Argeş susţin că, în 2015, un bărbat, persoană neidentificată încă, a murit în timp ce tăia un copac, după ce trunchiul acestuia a căzut peste el, dar nu există informaţii care să ateste faptul că bărbatul era unul dintre sclavii din Berevoeşti.

"Este înregistrat la Poliţa Câmpulung un dosar de moarte suspectă, cu persoană neidentificată, eveniment care a avut loc în 2015, în zona Gămăceşti, dar nu are legătură cu cazul de sclavie de la Berevoeşti. Procurorii DIICOT nu au solicitat până în acest moment date referitoare la acest eveniment", au precizat reprezentanţii Poliţiei Argeş.

 Patruzeci de percheziţii domiciliare au avut loc, la începutul lunii iulie, în localitatea argeşeană Berevoeşti, unde anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, mai multe grupuri infracţionale au recrutat 40 de persoane minore şi majore şi le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerşetoriei.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Cele două victime minore preluate de DGASPC de la Berevoieşti, de 11 şi 13 ani, sunt în acest moment în plasament în regim de urgenţă la Centru de Evaluare şi Primire în Regim de Urgenţă Piteşti.

Cei 19 copii ai persoanelor arestate preventiv au fost lăsate în grija rudelor, iar cei 12 adulţi au fost plasaţi la domiciliul lor, al părinţilor sau rudelor din judeţele Olt (patru persoane), Vâlcea (două persoane), Teleorman ( două persoane), Argeş (două persoane), Dâmboviţa ( o persoană), Constanţa (o persoană).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Berevoeşti raport sclavie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H