Raportul final al medicilor legişti: Maşina în care a murit Paul Walker avea o viteză foarte mare

Maşina în care a murit Paul Walker în noiembrie, în California, mergea cu circa 160 km/h, a indicat vineri raportul final al medicilor legişti, relatează AFP.

04 ian. 2014, 07:00

Paul Walker, vedeta seriei de filme Fast and Furious, a murit pe 30 noiembrie, în Santa Clarita, la nord-vest de Los Angeles, la vârsta de 40 de ani, atunci când maşina în care se afla, un Porsche, a lovit un copac şi a luat foc. Actorul era pasager, iar şoferul maşinii a murit şi el în accident.

Potrivit raportului final al Institutului medico-legal din Los Angeles, Roger Rodas, care se afla la volan în momentul accidentului, „conducea Porsche-ul Carrera GT roşu cu o viteză periculoasă, de circa 160 km/h”, scrie Agerpres.

„Automobilul a fost distrus complet (…) şi, practic, s-a rupt în două”, se adaugă în raport, care precizează că „cea mai mare parte din caroseria maşinii a fost carbonizată”.

Medicii legişti au confirmat că actorul a decedat din cauza unor leziuni traumatice multiple şi a arsurilor, după cum indicase şi raportul preliminar. Ei au precizat, de asemenea, că nu s-a descoperit nicio urmă de alcool sau droguri în corpul lui Paul Walker sau cel al prietenului său.

Paul Walker a devenit celebru datorită seriei de filme Fast and Furious, unde a interpretat rolul lui Brian O’Connor, un agent infiltrat în mediul curselor de maşini, precizează agenţia franceză de presă.

Primul film al seriei a fost lansat în 2001, iar actorul îl filma pe cel de-al şaptelea în momentul decesului său, obligând studiourile Universal să suspende producţia şi să amâne data lansării de pe 11 iulie 2014 pe 10 aprilie 2015.