Raportul procurorului special Robert Mueller, despre alegerile prezidenţiale din SUA: "Donald Trump nu a conspirat cu Rusia"

Publicat: Duminică, 24 Martie 2019 21:56 // Actualizat: Duminică, 24 Martie 2019 21:59 // Sursa: romaniatv.net

Raportul anchetei independente privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016 a fost predat zilele trecute procurorului general. Din el reiese, potrivit BBC, că preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, nu a colaborat cu Rusia, aşa cum s-a speculat în mass-media de peste Ocean.

Procurorul special Robert Mueller nu-l exonerează pe Trump de obstrucţionarea justiţiei, dar nici nu arată a comis vreo infracţiune, se arată în scrisoarea trimisă Congresului, duminică, de Departamentul american al Justiţiei.

Potrivit acestui rezumat al Raportului Mueller, acesta nu a stabilit că echipa de campanie a lui Trump sau asociaţi ai acestuia au "conspirat sau s-au coordonat" cu Rusia într-un efort de a influenţa alegerile americane din 2016.

Prin lege, Mueller este obligat să predea raportul procurorului general, iar acesta, William Barr, declarase anterior că vrea să facă publice cât mai multe informații din raport.

Din 2017, echipa lui Mueller anchetează rolul jucat de Rusia în alegerile prezidențiale americane cât și posibila cooperare între colaboratori ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși. Mueller a anchetat și dacă președintele a încercat să obstrucționeze investigația pe care el a condus-o.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H