Rapperul american King Louie a fost împuşcat în cap

Rapperul american King Louie, împuşcat în cap, miercuri după-amiază, în Chicago, a reuşit să supravieţuiască şi se află în prezent în stare stabilă, informează msn.com.

24 dec. 2015, 10:05
Rapperul american King Louie a fost împuşcat în cap

Muzicianul a fost împuşcat în cap în timp ce se afla într-un automobil în Ashburn, un cartier al oraşului Chicago, miercuri, în jurul orei locale 15.30, potrivit Poliţiei americane.

King Louie a fost transportat la Advocate Christ Medical Center, unde se află în prezent în stare stabilă, afirmă autorităţile locale.

King Louie, al cărui nume real este Louis Johnson Jr., este conştient şi poate să vorbească, a precizat managerul artistului, pentru publicaţia Chicago Sun-Times.

Mai mulţi artişti din comunitatea hip-hop americană şi-au exprimat sprijinul pentru King Louie, prin intermediul unor mesaje publicate pe Twitter.

„Cred în puterea rugăciunilor şi cred că fratele meu Louie va fi ok”, a declarat, joi, Chance the Rapper, un artist care este originar tot din Chicago.

King Louie, în vârstă de 27 de ani, este autorul unor termeni deveniţi uzuali în limbajul actual al rapperilor americani, care vizează violenţa bandelor din cartierele periferice din Chicago, precum „Chiraq” (termen care dă şi titlul celui mai recent film regizat de Spike Lee, n.r.) şi „Drillinois” (ironie la adresa numelui statului american – Illinois – în care se află oraşul Chicago, n.r.). De asemenea, King Louie a înregistrat cu Kanye West single-ul „Send It Up”, inclus pe celebrul album „Yeezus” lansat de West, şi a fost nominalizat la Grammy în calitate de coautor al unei alte piese a rapperului Kanye West, intitulată „New Slaves”, lansată în 2012.

Totodată, King Louie a avut un rol decisiv în evoluţia muzicii hip-hop din Chicago, care a câştigat în 2012 titlul de „oraş cu cea mai fierbinte scenă hip-hop”, atribuit de revista Spin.

Pe 4 decembrie, artistul a lansat videoclipul „F–k Spike Lee”, în aceeaşi zi în care filmul „Chi-Raq”, o dramă muzicală cu accente de satiră regizată de Spike Lee, a fost lansat în cinematografele din America de Nord.