Rareș Bogdan a dezvăluit că ia în calcul candidatura la președinția PNL: „Nu exclud”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a mărturisit că ia în calcul o candidatură la președinția partidului.

19 ian. 2021, 21:53
Rareș Bogdan a dezvăluit că ia în calcul candidatura la președinția PNL: „Nu exclud”

„Nu știu dacă voi candida. Pot să susțin pe cineva, nu neapărat (să candidez – n.r.). Nu exclud, dar în același timp pot să susțin pe oricine altcineva. Voi face parte dintr-o echipă, dar asta nu înseamnă că trebuie să fiu moț în fruntea echipei. Pot fi poziția doi, trei, patru cinci”, a declarat Rareș Bogdan în cadrul emisiunii Marius Tucă Show de la AlephNews.

Rareș Bogdan l-a acuzat, în urmă cu două zile, pe Ludovic Orban că are un stil dictatorial de a conduce PNL, ignorând opiniile celorlalți liberali din conducerea partidului.

Rareș Bogdan i-a cerut demisia lui Orban

Rareş Bogdan i-a cerut demisia lui Ludovic Orban de la şefia PNL, într-un atac extrem de virulent, în direct la tv, jignindu-l în mai multe rânduri pe fostul premier.

„Vă spun o chestiune dureroasă. Uneori mi se părea că atunci când eram la măsuța mea de realizator cu o audiență foarte mare și o influență foarte mare în emisiune aveam mai multă putere decât ca prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ. Partidul nu a fost condus clasic, tradițional, așa cum a fost condus PNL, PDL în epoca pre Ludovic Orban.

Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a spus Rareș Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Rareş Bogdan: „Orban a pierdut ca papagalul toate ministerele importante”

„Ludovic Orban trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL după eșecul de la alegeri. Ultima discuție bărbătească cu Orban am avut-o la Vila Lac 1, când ne-am certat cumplit. Partidul fierbea. A pierdut ca papagalul toate ministerele importante. Pe mine nu m-a invitat PNL să candidez la alegerile parlamentare„, a mai spus Rareş Bogdan, cerând astfel demisia fostului premier de la şefia PNL.

Rareș Bogdan nu e singurul lider PNL care i-a cerut demisia lui Ludovic Orban.

Robert Sighiartău îl atacă pe Orban, semnalând mai multe greşeli făcute de acesta atât în calitate de preşedinte PNL, cât şi în calitate de prim-ministru.

„PNL s-a clasat pe locul 2 la alegeri, după PSD. Bineînțeles că au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban. Cel mai rău mă deranjează că am fost asociați cu PSD în prinvița oamenilor. În ultimul an partidul a fost condus discreționar. La momentul acela am spus că nu-i momentul să zicem nimic din considerente tactice.

Mie îmi place să am discuții față în față. I-am spus lui Orban că nu merg discuțiile la negoceri bine. Orban a vrut să-l retragă pe Cîțu și i-am spus că nu e bine. Orban nu a fost de acord când eu i-am spus, dar sunt responsabil în fața colegilor de partid și a României.

PNL are nevoie de o echipă, nu de un om. Tot mai mulți colegi sunt nemulțumiți.

Aceste funcții (n.r.: ministerele la negocieri) au fost date doar pentru a obține un post de președinte al Camerei Deputaților.

Era bine dacă aceste discuții le-am fi avut în BPN. E clar că intrăm într-o logică de campanie electorală pentru congres”, a spus Robert Sighiartău la Digi24.