Rareş Bogdan ameninţă cu ruperea Coaliţiei: „Dacă va creşte o singură taxă, PNL pleacă de la guvernare”

Primvicepreşedintele PNL promitea că demisionează dacă nu dispar pensiile speciale, dar numărul acestora a crescut chiar şi luna trecută. Acum, Rareş Bogdan vine cu noi promisiuni electorale.
Filip Stan
24 iun. 2024, 19:33
Rareş Bogdan ameninţă cu ruperea Coaliţiei:

Liderul PNL Rareş Bogdan a declarat că partidul său nu va tolera nicio majorare de taxe și impozite, amenințând cu retragerea de la guvernare în cazul unei astfel de măsuri. Este al doilea punct major la care PSD şi PNL nu cad de acord, după cel al datei privind alegerile prezidenţiale din acest an.

Rareş Bogdan a amintit de dificultățile acceptării pachetului de măsuri fiscale din septembrie anul trecut, subliniind că liberali deja au făcut concesii semnificative.

„Dacă crește o singură taxă, PNL pleacă de la guvernare. Am fost extrem de clar. E pentru prima dată în 34 de ani când în legea bugetului este trecut clar că nu poate fi majorat niciun fel de impozit, niciun fel de taxe.

Deja este prea mult ceea ce am acceptat în septembrie anul trecut cu acel pachet fiscal. Am înțeles că pachetul fiscal trebuie dublat de reducerea cheltuielilor, au fost introduse, am înțeles că trebuie să reducem… să creștem de la 1% la 3% impozitul la microîntreprinderi, nu am fost de acord cu scăderea plafonului de la 500.000 la 60.000 și bine am făcut.

Klaus Iohannis a promulgat legea, se schimbă Codul Fiscal. Cine scapă de taxe şi impozite

Orice creștere de impozite și taxe, culmea, nu va rezolva situația economică decât pe termen scurt, dacă nu scădem cheltuielile bugetare și dacă nu chivernisim banul public”, a declarat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi despre o schimbare a datei alegerilor prezidenţiale că dacă se consideră că e mai bine să avem reprezentare masivă, cum am avut la europarlamentare şi locale, de peste 9 milioane, atunci pot discuta, dar de comun acord, o eventuală mutare pentru noiembrie sau decembrie.

ANAF anunţă o creştere de 122,1% a colectării veniturilor bugetare nete în mai, comparativ cu aceeaşi lună din 2023 / Cea mai mare creştere este la accize, de 187,1% / Creştere de 117,8% a colectării în primele cinci luni ale anului

ANAF anunţă o creştere de 122,1% a colectării veniturilor bugetare nete în mai, comparativ cu aceeaşi lună din 2023. Cea mai mare creştere este înregistrată la accize, de 187,1%. Pe locul al doilea se situează colectarea contribuţiei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, unde creşterea este de 141,0%.

”Activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală din luna mai s-a concretizat prin colectarea veniturilor bugetare nete în sumă de 35,97 mld. lei, ceea ce reprezintă: creştere de 122,1% – indice nominal, în sume absolute cu 6,52 mld. lei mai mult decât în mai 2023 (29,45 mld. lei); un grad de realizare de 100,4% a programului de încasări venituri bugetare, respectiv un plus de 0,13 mld.lei faţă de programul comunicat de Ministerul Finanţelor (35,84 mld.lei)”, transmite instituţia.

Cele mai importante creşteri în colectarea veniturilor bugetare au fost înregistrate la:

  • contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, plus de 1,7 mld.lei, (141,0%);
  • contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de stat, plus de 0,7 mld.lei, (107,9%), în condiţiile în care volumul vărsămintelor la Pilonul II de pensii a fost cu 0,52 mld. lei mai mare faţă de cea virată în anul 2023 (1,58 mld. lei în anul 2024 faţă de 1,06 mld. lei – în 2023);
  • taxa pe valoarea adăugată, plus de 1,28 mld.lei, (creştere de 119,3%);
  • accize, plus de 1,68 mld.lei (creştere de 187,1%)
  • impozitul pe venit, plus de 1,0 mld.lei, (creştere de 121,9%).

În primele cinci luni ale anului 2024  s-au colectat venituri bugetare nete în sumă 175,19 mld.lei, ceea ce reprezintă: creştere de 117,8% (indice nominal), în sume absolute cu 26,52 mld.lei  mai mult decât în perioada similară din anul 2023 (148,67 mld.lei), în condiţiile rambursării de TVA cu 0,6 mld.lei peste rambursările din primele cinci luni ale anului precedent. un grad de realizare de 101,2% a programului de încasări venituri bugetare, respectiv un     plus de 2,09 mld.lei faţă de programul comunicat de Ministerul Finanţelor (173,1 mld.lei).

Ce se întâmplă cu taxele românilor! Anunțul de ultimă oră al lui Radu Oprea, ministrul Economiei, care schimbă toate calculele: „Nu este vorba despre nicio apocalipsă”

Ponderea în PIB a veniturilor nete colectate de A.N.A.F. în primele cinci luni ale anului 2024 este de 9,9%, respectiv cu 0,6 puncte procentuale în plus faţă de perioada similară din anul 2023, când ponderea în PIB a fost de 9,3% (PIB 2024: 1.767,3 mld lei, respectiv PIB 2023 : 1.605,6 mld lei – potrivit ”Prognozei de primavara 2024” comunicată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză în 30 aprilie 2024).

Cele mai importante creşteri în colectarea veniturilor bugetare  s-au consemnat la categoriile de impozite, taxe şi contribuţii ce au intrat sub incidenţa recentelor modificări legislative, respectiv:

  • contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, plus de 6,89 mld.lei, (137,5%);
  • contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de stat, plus de 5,85 mld.lei, (114,6%);
  • taxa pe valoarea adăugată, plus de 5,78 mld.lei, (creştere de 116,4%);
  • impozit pe profit, plus de 2,75 mld.lei, ( creştere de 137,7%);
  • impozitul pe venit, plus de 3,4 mld.lei, (creştere de 119,4%).

În aceeaşi perioadă, valoarea obligaţiilor fiscale declarate a crescut la 116,36% (plus de 26,57 mld.lei).

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
George Clooney o susține pe Kamala Harris în campania prezidențială din noiembrie
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!