Rareş Bogdan anunţă plângere penală pentru atacul xenofob la adresa lui Iohannis. Reacţia PSD: "Ne doare în cot"

Publicat: Duminică, 17 Noiembrie 2019 13:33 // Actualizat: Duminică, 17 Noiembrie 2019 15:37 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat la Digi24 că PNL va face plângere penală după afirmaţiile xenofobe ale Olguţei Vasilescu la adresa lui Klaus Iohannis.

UPDATE: Active Watch a anunțat că urmează să sesizeze CNCD și CNA în urma afirmațiilor făcute de Lia Olguța Vasilescu. "Domnul Klaus cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare", a declarat Olguţa Vasilescu  solicitată să comenteze afirmaţiile făcute de Klaus Iohannis la o întâlnire electorală la Bistriţa. Klaus Iohannis spunea în discursul său că se află în "război" cu PSD.

Rareş Bogdan a afirmat că prin aceste atacuri se aduc atingere relaţiilor dintre România şi Germania şi se jigneşte comunitatea evreiască. "Poţi scoate un om din PRM, dar nu poţi scoate PRM din om. PRM (partidul care a propulsat-o în politică – n.r.) este cunoscut ca partid cu poziţii xenofobe. Din când în când revine la retorica aceea care a făcut-o cunsocută în România”, a declarat Rareş Bogdan. El a vorbit despre motivul care stă în spatele acestor afirmaţii jignitoare: frica.

Lia Olguţa Vasilescu: Domnul Klaus cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo, la reeducare

"Cei din PSD încearcă să activeze frica în rândul alegătorilor şi atunci folosesc această retorică pericoloasă, îl prezintă pe preşedinte ca pe un om care va face rău oamenilor.

E o neînţelegere a ceea ce înseamnă această ţară România există ca naţiune, pentru că în interiorul acestui popor minunat sunt etnici care au adus prin contribuţia lor un plus României.

Olguţa Vasilescu nu înţelege sau se face că nu înţelege sau încearcă să presare frica, ura, printre votanţi pentru a-i radicaliza şi ostiliza", a spus europarlamentarul PNL.

"Vom depune plângere. Vorbim de un etnic german votat de patru ori de sibieni, de români acum 5 ani, în urmă cu o săptămână de 3,7 milioane de români, recunoscut de acest popor. Nu poţi să vii la nesfârşit să strecori ura de rasă într-o societate care trebuie să se europenizeze.

Nu e prima dată când folosesc ideea de etnic german, etnic sas în încercarea de a-l poziţiona într-o istorie care a trecut de 75 de ani – o altă epocă, o altă zonă din Europa.

Astfel de afirmaţii creează o problemă la nivelul statului român cu cel german. Sunt convins că ambasadorul Germaniei va reacţiona.

E o bătaie de joc pe care o aduce şi comunităţii evreieşti, care a trecut printr-o tragedie cumplită", a conchis Rareş Bogdan.

Reacţia PSD a venit pe Facebook. Codrin Ștefănescu, secretarul adjunct al PSD, a reacționat după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a anunțat că depune plângere penală împotriva Liei Olguța Vasilescu.

"Domnu' Rares, prim vicepresedinte la penele, a anuntat ca vor depune o plangere impotriva Olgutei. Ca e rea si-l face pe seful suprem dictator. Ca-l face fricos in fiecare zi si asta doare. Ca ea e in suflet peremista, nu securista ca el. Si ca multi altii din partidul lui. Il anunt pe aceasta cale ca ne doare fix in cot de plangerea lor. In cot, da!", a precizat Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

PSD reia asocierea între originile germane ale lui Klaus Iohannis și ororile nazismului, în încercarea de a-l ataca pe actualul preşeidnte, candidat în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Lia Olguța Vasilescu a declarat că președintele Klaus Iohannis probabil deja se vede "șef de lagăr de concentrare" unde ar fi închiși social-democrații, pentru reeducare. Afirmația vine în contextul în care șeful statului a spus în mai multe rânduri că e în război cu PSD.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Lia Olguţa Vasilescu Olguţa Vasilescu PNL Rareş Bogdan Rareş Bogdan Facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 nov 09:43
Răspunde | Votează email 0 email
caiaqfluc
Pe sobolan il dore-n coada pe mine nici in Noada!
17 nov 23:57
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
https://oamenisisobolani.files.wordpress.com/2019/11/tot-pe-craca-e-maimuta-vacuta-zisa-volguta-scapata-ca-de-la-satra-o-cutra-luata-ca-latra-c-o-nota-sifilitica-si-i-zice-politica.jpg
17 nov 21:14
Răspunde | Votează email 0 email
[email protected]
Rareș Bogdan a devenit un „idiot util”. Ca om de presă ar trebui să știe că termenul „xenofob” este o idioțenie lingvistică născocită de francezi. Etimologic, „xenofob” înseamnă „frică de străini”, ca în cuvintele hidrofobie, agorafobie, claustrofobie, fotofobie etc. (cf. aici https://www.justitiarul.ro/cuvantul-xenofobie-trebuie-scos-din-uz/).
Nu înseamnă „ură față de străini”, cum crede inclusiv papagalul Rareș Bogdan, dar și alți „profesori” de la Ș.N.A.P.S., ca numitul Vintilă Mihăilescu (cf. . https://www.incorectpolitic.com/mmm-antinationalistii-de-la-scoala-nationala-de-stiinte-politice/).
17 nov 20:21
Răspunde | Votează email -1 email
oamenicasobolani
Cu asta trebuia de mâine la EU să v-adresați
Căci lătrăii lor demult prin internet FREI sânt lăsați!
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H